torsdag 25. mars 2010

Der Gud gråter

heter en av de siste bøkene jeg har lest.
Anbefaler boken på det sterkeste - her kommer en liten omtale av den.

En rystende dokumentarroman og internasjonal bestselger om en afghansk kvinnes liv på konstant flukt, men også en betagende historie om kvinnesamhold, motstand og kjærlighet. Shirin-Gol er bare ei lita jente da russerne bomber landsbyen hennes. Familien flykter til Kabul. Hun begynner på "russerskolen" og ser etter hvert fordelen ved å kunne lese. Men broren hennes gifter henne bort som oppgjør for en spillegjeld, og for Shirin-Gol begynner snart et liv på konstant flukt. Siba Shakib, iransk forfatter og prisbelønt filmskaper, er én av de ytterst få utenlandske kvinner som har vært i Afghanistan før, under og etter Taliban. Boka er kommet ut i 17 land og har blitt en bestselger i Norge.

Denne dokumentarromanen er en skildring av frykt, undertrykkelse og overgrep, men også en historie om kvinnesamhold, motstand, glede, stolthet og kjærlighet. Har ordliste over persiske og arabiske ord og uttrykk som er brukt i boken.

Så har du lyst til å lese noe annet en påskekrim denne påsken - da bør du skaffe deg denne boken.
God lesing

2 kommentarer:

  1. Hei!
    Eg har lese denne boka, og den gjorde eit sterkt inntrykk. Mest tankevekkande er at handlinga går føre seg i "moderne tid". Tenk at nokon kan leve på denne måten.... Hvis du ikkje alt har lese "Tusen strålende soler", anbefaler eg den.

    SvarSlett
  2. Den minner litt om Tusen strålende soler. Takk for tipset. Skal bestille den på biblioteket.
    Fin torsdagskveld til deg

    SvarSlett