torsdag 10. juni 2010

Sunde vs Madla 3

G19 speleomgang 10. Sunde vs Madla 3. 2-1
Ein nydelige solskinnskvell, møje gått spel, super innsats, nabooppgjør, mange teskuarar å endeliggen blei det seier ijenn. Bere går det ikje ann å ha det onsdag 9.juni 2010.
På toppen av det heila så hadde kaptein Thomas borsdag. Det blei antyda atte de sko storma an å klemma an om det blei mål. Neeeeeei! Sa trenaren å lagledaren i kor - de tenkte tebage på sist gang de sko klemma...

Nabooppgjør.
Me e nabobydelare å me låg nokså jevnt på tabellen - hadde Madla vonne ville de kun våre 1 poeng bag oss. Oppgjøre bjynte forsiktigt å Espen starta me någen fæle sleivespark.
Det va Madla så tog ledelsen på någe så såg ud som innlegg. Men Kvernavigsguttane ga på ingen måde opp å plutseliggen sto det 1-1
Me spele enkel foball å har ikje allverdens systemer som me prøve ud. Men ein ting e me blitt enige om. Når me får frispark å korner ska disse slås på mål å adle våre goe håvespelare å de så ikje e så goe på håve ska springa det fortaste de kan inn foran keeperen. Me får allti 5-10 frispark å te slutt vil det gje resultat.

Ja, måle kom på frispark - som blei slått på mål av an Kjartan - akkorat sånn så me blei enige om. Men å det e et stort MEN - ingen i gult forstyrra keeper - adle 7 i angreb sto å såg på frisparke. Å det de fekk se va nokså utroligt. Et relativt svakt skudd (så måle ca. 69 på radaren), i keeper høyde blei fomla i mål av Madlakeeperen. Men mål e mål å jubelen ronga øve store deler av den vestligaste bydelen i Stavanger.

Å vera intligente e ikje domt.
Det tog ikje mange minuttane før Sundeguttane forsto at dette va ein dommar det ikje nytta å skriga å roba på.
Synn for Madla å bra for oss at de fra Madla aldri tog tegningen.
Gått jelpte av ein kontiunerlige hoiande trenar snakka de på seg gule å røe kort å dommarens vrede - å ikje fekk de merre mål heller.
Når det va tilløb til "Dommar!!!!" fra Sunde si sia va Kjartan å an Thomas kjappe frampå å ba sine medspelare om å konsa seg om foball å ikje dommarkritikk.

Tyste guttar.
Hadde det våre någen fra Sundehånball klubb på kampen vår idag så ville nok ikje lagledaren fått någe tilbud om å spela for Veteranklubben eller OldGirls te neste sesong.
Gjynå heile 1 omgang heiv u de blå flaskene te tyste å svette guttar.
At någen av kastå gjekk i knehøyde å konne ført te alvorligge minisken-skadar glømme me lett på ein kvell så dette.
I 2 omgang va det organisert drikkepause. At også lagledaren va inligente visste me jo fra før. Mens Madlaguttane klage på dommaren fant lagledaren kallt vatn te dommaren - någe an satte jysla store pris på.

A-lag å 15/16 års lage.
Begge de to lagå ska ha kamp dagen itte oss - det vil då sei hallparten av spelarane så va i aksjon ska vera me de.
I 2.omgang bytta me i store stil, men me spelte liga gått for ikje å sei bere foball enn på lenge.
Runar sko byttas ud i 2. omgang å han sporte kor lange ti han hadde på seg te å laga mål.
15 minuttar sa trenaren. Men det tog jaggu meg ikje merre enn 5 minuttar før an skåra. Å det va ett mål sånn som me vil ha det - møye folk foran keeper når ballen komme fra høyre - enkelt å elegant.Misses next match å kor blei fokuset av.
Store Joa va aleina me ein forsvarer så tog mannen (les Joa) å ikje såg på ballen i det heila tatt.
Ett soleklart røtt kort å spelare å ledare fra Madla bør nok fylla bere me neste gang de e på dommarkurs.
I foballens historie e det vell skjedd någen få ytterste gonger at ein dommar har gjort om ett røtt kort. - å då e det enten korrupsjon elle ein mektige sjeik så e årsagen.
Det va dette me Madla å intligensnivåe ijenn - å fortsedda å syda på dommaren leeenge itte at spelarane va gått i garderoben tyde på dårlige tabare.
I stede for å klaga på ein goe dommar kan det vera lurt å ha fokus på egne spelarar å eget spel? Det va tross alt ikje dommaren så fomla Sunde sin fysste skåring i mål elle som ikje dekkte opp Runar på vårt 2 mål.

Skotrøbbel.
Av å te må ongane ha jelp te å knytta skonå. An Daniel fekk lagledaren te å knytta den eine skoen ans i garderoben - forde an va redde an sko fyga av på banen.
Den andre skoen hadde an knytta sjøl - å det seie vell det mesta - ja nettopp - an føyg av mitt onna kampen. Dommaren blåste, sånn atte an konne få an på ijenn - Madla guttane sutra å sa "Dokke bare hale ud tiå"
Ein aen så hadde skotrøbbel va Teddyen - han fekk rett å slett hål i de mesten nyinnkjypte skonå - så nå ska familen ta me seg skonå å "fillå" (les fillebikjå) å gå å klaga. Går ikje an å sella så dårlige sko!

Aldri sikker.
På 2-1 e du sjølsagt ikje sikker på seier før dommaren blåse sluttsignale. Men innsatsen å konsentrasjånen va på topp te siste sekunn å det vise at disse guttane verkeligen kan spela ein heile kamp å vinna.

Kvidløg.
Me va egentliggen 15 spelare, men lagledaren sko for ein gangs skyll vera kokk i himen å bomma litt (bittelitt) på madlagingå.
Alt for møye kvidløg førte te atte an Werner satt småkvalmen på sielinjå å ikje kom på banen før i det 89 minutte. Me love atte kombinasjonen kokk/lagledar aldri ska gjenta seg.
Målmannskrise?
Før sesongen hadde me ett problem på maålmannsplassen. Men tro det elle ei - i dag hadde me 3 forskjellige målmenn.
Sander starta, Jan Kåre gjekk fra back te mål å då han blei skada kom an Geir Morten i mål. Det har nok ikje skjedd i så mange kampar.

Kan det ha skjedd før?
I dag va det som sagt mange teskuare - kjempeflott å super støtte for heila lage.
Det va faktisk så møye publikum atte dommaren 2 ganger måtte be ei gruppa på 15-20 ongdommar om å flytta seg lengre fra banen. - å de tilhørde ikje den hare kjernen eingong.
Når me tar me de 3 tilskuarane fra Madla va det faktisk heile 47 personar innfor gjere i løbe av kampen å i tillegg satt an Karl trofaste på ”tribunen” jemma i Tronheim! Kan det ble bere?

Tusen takk te adle så gjore dette te ein flotte kvell for Sundefoballen.
Å ijen – tusen takk te an Kjell Harry så har toge dagens bilder.

1 kommentar:

 1. Hallo Helen og Supergutta!
  Dette ser jo bra ut, men det visste vi jo. Nå gjelder det bare å holde stand. Jeg har i dag hatt spillermøte med meg selv, og diskutert hvordan vi skal legge opp taktikken videre. Løsningen fikk jeg gjennom å lese innlegget, som vanlig.

  Hvitløkstrening for alle spillerne, som går ut på å trene seg opp til å spise mest mulig hvitløk. Hensikten? Dette må ikke komme ut, så jeg skriver det i parantes. (Hensikten er noe av den samme som Ben Redik Fy Fasan ville oppnå i Flåklypa Grand Prix, Dirty tricks. En kan tenke seg spillemønsteret på banene når et topptrenet Hvitløkslag entrer banen og begynner å puste og pese. Og ikke minst svette)

  Da skulle vi ha det rimelig klart fremover etter hvert som laget kommer i topp hvitløksform!

  Heia Sunde, Laget mitt!

  SvarSlett