mandag 29. august 2011

Me e nesten dridgoe!

Kvitsøy - Sunde B 4 - 2

Etter noen få minutter i nordavinden på Kvitsøy så det ut som Sunde sitt B lag skulle havne i samme klasse som Arsenal, Tottenham, Odd og Real Zaragoza - etter 12 minutter lå vi under med 4 mål og det så unektelig noe stygt ut. Det kan vel knapt kalles noen trøst - men vi lagde 3 av de 4 målene selv - på engelsk OG.

Mens treneren stod og rev seg i håret av ren frustrasjon, tok Dalen tak og reorganiserte hele laget. Bønnaen fra Alaget, ble flyttet inn som midstopper sammen med Ørjan. Og fra dette øyeblikket var forsvaret pottetett. På backene spilte Thomas og Sander og de slapp heller ingen forbi seg. Vi vant 2. omgang 1-0 og dominerte kampen.

Kent ble flyttet fram på banen og med sin hodestyrke og kraft var han en stadig trussel for Kvitsøy sitt forsvar - bare synd det ikke ble mål. Erik forsvant fra spissplassen til venstreback og Thomas til backen fra fremste plasseringen i diamanten på midtbanen. Det kalles en virkelig og ikke minst vellykket ommøblering. Erik vil nok heretter få det fulle ansvaret for de taktiske disposisjonene på banen. Også her er han et uslepet naturtalent.

Endelig er sommerferien slutt for Kjartan og han nærmer seg den formen han skal være i. Han sprang som en galning og i tillegg hadde han et nydelig mål. Målet til Alli var ikke bare nydelig det var helt fantastisk - synd ikke TV Kvitsøy var på plass og fikk foreviget hans skudd. Fra hjørnet av 16 meteren skrudde han ballen med eleganse i motsatt vinkel. Alli gir seg vanligvis aldri, men i dag måtte han ta telling til 10. I en kraftig duell med en godt voksen og velfødd spiller fra Kvitsøy ble pusten slått ut av han. Etter litt strekk og bøy var han tilbake for fullt.

Sistemann i diamanten var Martin. Fra sin venstrekant hadde han blant annet mye fint samspill med Erik. Det spørs om ikke Martin vil huske denne turen fra Kvitsøy kai. Han reise i kortbukse og t-skjorte - men det brydde ikke værgudene seg om - det blåste og regnet så mye at Martin stod stivfrossen på kaien.

Kaptein Faki stilte med fotballsko som nesten ikke hang sammen. Bønnaen tapte de før kampen og Faki sprang som vanlig som en tornado. Helen har imdlertid funnet ut hvorfor han ikke kjøper nye sko. Det er nemlig slik at fargen på skoene matcher kapteinsbindet i oransj - det er lov å være litt forfengelig. Det blir nå kjøpt inn ett hvitt kapteinsbind - så nå må du kjøpe hvite sko Faki - hører du!!

Sander var så uheldig å bli skadet tidlig i kampen og han klarte knapt å springe. Men i stedet for å bli byttet ut - så gikk hardhausen i mål og slapp ikke inn et eneste mål Imponerende innsats.

Hvor ble det så av keeper Jim når Sander tok på seg hanskene? Jo han ble spiss og i enkelte glimt viste han at han har spilt spiss og laget mål for eget lag før. Etter 4 minutter som spiss spurte han dommeren høyt og tydelig: "Er det lenge igjen dommer?" - og det var det og lagets eneste innbytter begynte å bevege seg i lett oppvarming.

Jim ble ikke byttet ut før det var 14 minutter igjen og på det tidspunktet så det ut til at det å komme seg ut av offside virket som en halvmaraton for han. Men det er godt å vite at vi kan bruke han flere steder enn i mål. Ally serverte forresten ballen til Jim på det berømmelige "sølvfatet". Men som den høflige mannen han er lot han ballen ligge. Han tenkte som så: "Når Ally hadde driblet og sprunget så langt - var det dumt om han skulle skyte den vekk". Godt tenkt, men bare så synd at det var en fra Kvitsøy som skjøt den vekk i stedet.

De siste 14 minuttene økte gjennomsnittsalderen betraktelig da Ola trener entret banen - bare synd at spillets kvalitet ikke økte like mye. Det eneste som imponerte medspillerene var da han testet sømmene og stoffet i drakten til Kvitsøy sin midtstopper - og drakten var virkelig laget av godt stoff.
NB! Treneren er til venstre på bildet...
Hadde vi måttet erstatte en bortedrakt var det ikke sikkert vi hadde hatt råd til å spise på veg hjem. Men siden kassereren var med spanderte laget drikke og mat på alle - og det var vel fortjent etter en lang og kjekk tur. Vi hadde forresten bestilt maten når vi reiste til Kvitsøy og da vi entret båten stod maten å ventet på oss - utmerket service fra Tide.

Et gammelt ordtak sier at tabellen ikke lyver - og da er det vel sånn at vi er dårligst når vi ligger på siste plass i 7 divisjon. Men vi gir oss ikke og før kampen fikk alle spillerene en ny trøye. På ryggen står det "Sunde il - B - lag - me er nesten dridgoe ! . Vi er ikke dridgoe ennå, men vi skal bli det - det er store framganger fra kamp til kamp - dessuten er vi dridgoe på ha det kjekt - og det er vel også viktig.

Heiagjengen i dag var nokså uttynnet, den bestod av 1 far - han Kent - faren til Sander. Men til gjenngjeld fikk han være linjedommer, ballhenter, luehenter og vannbærer. Ikke kom her og si at vi ikke benytter alle mann!
Igjen fikk vi skrøyt av dommeren - han var særlig imponert av Thomas, Ørjan, Sander, Martin og Alli. Nå mangler bare siste touch før vi forlater siste plassen på tabellen.