onsdag 29. august 2012

Sunde IL A-lag – Forsand 2-1

Sunde møtte i kveld det laget som ligger på 2. plass i vår avdeling. Det var grunnen til at Sunde i sist uke hadde treningskamp mot et lag fra 4. divisjon – dog et lag på den nedre halvdelen av tabellen. Som alle fotballinteresserte vet slo Sunde fotballklubben Siddis 2-1.

Kveldens kamp var en merkelig kamp. 1. omgang var av den særdeles dårlige arten og det stod 0-1. Scoringen kom etter at ballen ble klarert inn mot midten av banen. Kan det var en ide at Morten trener plukker ut de spillerne som klarerer inn i banen, og ber de skrive 103 ganger på tavlen: ”Jeg skal aldri slå ballen inn i midten til en motstander når laget vårt er på full fart framover”. Gjentar det seg må de skrive det 205 ganger – og da er det vel slutt?

Offside, hands, frispark, kast osv – hylte spillere og ledere hos Forsand – gjennom hele kampen.  Heldigvis hadde vi den gode og erfarne dommeren Svein Axel Johannessen til å lede kampen. Han lot seg ikke påvirke at Forsand stilte med 11 dommere på banen og 4 eller 5 på sidelinjen. Kan det være en ide for Forsand å jobbe mer med kondisjonen og fitnessen enn hyling og skriking på dommeren?

Da det ble pause ble musikken skrudd på og opp.  Forsand hadde sin base like ved høyttalerne og trener/reservedommeren spurte DJ Ola om han kunne skru ned musikken. Svaret var NEI og de fra Forsand tuslet bak målet.

I første omgang var det en spiller som viste hva som må til for å vinne en kamp og det var Rune. Han taklet så det ljomet og slo i tillegg mange flotte pasninger. Etter en takling lå en av Forsandspillerne og ynket seg: ”Kneskåla flyttet på seg” sa han – ja sånn er det å møte en karmøybu.

I 2. Omgang så det ut som det var 11 ”Runer” på banen. Forsand ble overkjørt og det gikk bare noen minutter før det stod 1-1. Målscorer var Espen som dessverre fikk en liten skade en stund senere. ”Lagde du mål sa de andre spillerne til han. ”Vet ikke om dere tror meg, men det var det som var planen”, svarte han. Mål er mål og om noen trodde på Espen kommer vi nok aldri å få vite.

Rett etter målet skjedde det noe på sidelinjen. 2 nye spillere signerte for Sunde. Etter at vi har mistet noen spillere i sommer grunnet studier og nytt arbeid – er det en betryggelse.

Kosthold er viktig – sier de som kan noe om idrett. Joachim fikk erfare at både kosthold og foreldre er viktig. Han kom inn som en liten tornado i 2. Omgang. Men det gikk ikke mange minuttene før tornadoen var over – mamma og pappa er på reise og gutten hadde ikke fått i seg skikkelig mat. Vi gleder oss til neste kamp der han har pasta i magen!

I 2. Omgang var det stort sett envegskjøring mot målet til Forsand og etter mange sjanser scoret Stig.

Fram til dette målet trodde tilskuerne at Forsand målmannen hadde sirup i og under støvlene – noe så tregt skal du lete lenge etter. Men plutselig sprang han som en villsau fra de høye fjellsidene i Forsand. Bra – så var ikke dusjen etter kampen fånyttes.

En av reservedommerne til Forsand fikk tydeligvis i oppgave å få ballen fort i spill. Det er lenge siden vi har sett en voksen mann springe så fort inn i buskene for å hente en ball. Synd at det var forgjeves.

”Å skyte på pianisten” er et gammelt uttrykk. Det betyr at man skyter på pianisten i stedet for komponisten som har laget melodien. Et par Forsandspillere gjorde det med glans. Sure som umodne rips, gikk de til angrep på Dj og musikken til Andy. ”Dette er musikk fra et annet 10 år” sa de med geipen hengende.

Kveldens jury ga følgende spillere poeng:
Rune 3
Stig 2
Vetle 1

Jurymøtet varte til nesten kl 22:00 og som ett av jurymedlemmene sa det så treffende: ”Etter denne 2. Omgangen skulle vi hatt ca 40 poeng å dele ut – ikke bare 6”. Så det er ikke bare fotballspillere som har en tøff jobb – det har også de som jobber i kulissene.
Og tusen takk til vårt heiende publikum på Lerkendal. Karl hadde heist flagget, funnet fløyta og satt benka og ventet på resultatet fra lagets hans.

Gratulerer med en kjempeflott seier gutter!