Sunde IL – Vardeneset 2 ved full tid: 5 – 1. Pause 1-1.
Tabellplassering etter kveldens kamp:
3. plass Sunde – 20 kamper og 39 poeng
4. plass VBK – 21 kamper og 38 poeng

Våroppgjøret mellom lagene endte 3-3. Kveldens kamp var på mange måter ett toppoppgjør i avdelingen og Sunde ligger nå bare 2 poeng bak lag nr 2 på tabellen. Ikke rart det satt 16 spente bananspisende og Sundesangsyngende mannfolk i hjemmegarderoben. Sunde spanderte bananer på VBK og de var nok like spente.

Hadde kveldens kamp vært et hopprenn – så ville den blitt avlyst eller utsatt. Det er kjempeflott at vi har fått Andrew fra Kvitsøy – men det kan ikke være nødvendig å ta med seg vinden fra den forblåste øya i havgapet!

Om det ikke akkurat var ”storm i kastene” – så føltes det slik i perioder. I ett av disse vindkastene fikk Sunde corner. Kjartan la ballen inn foran mål – der kom både vinden og en VBK spiller og plutselig stod det 1-0 til hjemmelaget.

Pausen stod for døren, men så fikk VBK et hjørnespark. At det ikke skulle vært corner, kan vi bare spørre Trond om. Og plutselig var stillingen 1-1. På mange måter et rettferdig resultat – for to gode lag.

Men det var en tøff omgang. Både Dag og Vetle var nok veldig nære gule kort etter å ha blitt tøft behandlet. Begge kan tenke på den gamle ”regelen” om at skal du ta igjen – så vent til neste tackling når motstanderen er litt uforberedt. Vetle er en ærlig gutt og sa det til VBK sin stolte kaptein. Resultat: Neste gang kapteinen skulle ta ned ballen – fryktet han nok en skikkelig mannfolk takling – og han fomlet ballen over sidelinjen og det kom noen stygge ord ut av munnen hans.

Lagleder Helen hadde en skikkelig input til trenerne før pausepraten. Hennes budskap var klart: ”Det enkle er veldig ofte det beste – vinn for faen!”

I pausen slo dommeren av en prat med den arbeidsledige DJen (regnet stoppet nok en gang hans jobb). Dommeren ga klart uttrykk for at det var mange år siden Pol hadde vært så gode. Om du dømmer mange kamper – så er det nok ikke alltid like lett å vite hvor du er.

En som ikke fikk oppleve pausen var VBK Jørn. Han forlot stadion midt i første omgang. Han skyldte på lungebetennelse, men han forstod nok hvilken veg vinden blåste – han fikk i alle fall se at Norge vinne!

Morten Bumann serverte kaffe og det var virkelig på sin plass. Andrew hadde tatt med sin mor og flere venner til kampen. Som tilreisende fikk de gratis kaffe av Morten. Dessuten fikk de se en Andrew som koste seg i vinden. Ikke en eneste skikkelig sjanse fikk VBK i 2. omgang.

Man skulle nesten tro at Sunde er vant med å ha motvind! 2. Omgang ble Sundes store omgang. 4 mål og flott spill og godt humør. Kallen kom inn på backen. Han gjør noe som nesten alle andre kan lære av. Når han vil ha ballen, roper han med sin kraftige jærstemme: ”Kalle!”. Til og med de fra VBK hørte på han – og Kallen lov å ta ballen og satte i gang mange flotte angrep.

Siddi ble skadet i den siste treningskampen før seriestart. Nå er han tilbake, men det var tydelig at det var lenge siden han hadde vært i kamp. Han var kjempeklar heiv på seg drakten og sprang inn på banen akkurat da VBK hadde frispark i farlig posisjon. Om han gjorde det bevisst får vi aldri vite, men han tok på seg drakten ”fram bak”. Fin måte å lure motstanderen. De tror han kommer mot dem, men i virkeligheten springer han fra dem. Kanskje alle skal gjøre det i neste kamp mot Brodd.

Vi skal ikke konkurrere mot ”Se og hør”. Men det var umulig ikke å legge merke til at Anders F fikk et kyss av en dame – det var i følge sikre kilder kjæresten. Men han fikk ikke bare kyss han fikk også to scoringer i kampen. Hva han fikk etter kampen vet bare han.

Andy2 eller Andy Andy gjorde susen i kveld. Andreas driblet på høyrekanten – slo ballen inn foran mål – der stod Anders og headet ballen i mål. For ett mål og for en kombinasjon.

Dag2  eller Dag x 2. Dag lagde også 2 mål i kveld. Begge var perler som han plasserte rolig forbi VBK målmannen,

Selv om det er 2 lag som spiller kamp på Kvernevik kunstgressbane – så har vi bare ett innbytterskur. Dette skuret delte Sunde og VBK i all fordragelighet – nesten. Midt i 2. Omgang ble lagleder Helen røykesugen. ”Flytt dere – nå skal jeg røyke – sa hun til VBK reservene”. De ble sittende – det var nok surere å stå under åpen himmel enn å få Helen sin røyk i nesa.

Når Helen ikke røykte, så var hun balldame. Å være balldame er ikke bare lett. ”Ta det med ro” skreik Meling – me må dra ut tida fikk den ivrige balldamen beskjed om.

Dommeren var god og etter kampen skrøt han av Sunde – han hadde nok sjekket dommerkortet slik at han visste hvor han var. Men det var nok en 3-4 VBK spillere som ikke syntes han var like god. Etter noen saftige, men rene taklinger – sprang de over halve banen for å klage sin nød. Det forteller oss 4 ting. Dommeren var ikke alltid oppi situasjonene, VBK spillerne har mer krefter enn det de klarer å bruke i kampen, de springer fort når de vil og de er litt sutrete/kanskje de synes de er for gode til å spille i 5.div.

Dagens jury hadde nok engang en vanskelig jobb. Kveldens juryformann var imidlertid kreativ. Vanligvis dele det ut 3 poeng, 2 poeng og 1 poeng – til de tre som opplever som best.  Juryformannen sa følgende: ”Det betyr at vi har 6 poeng å dele ut – og det gjør vi slik:”

Meling 2 poeng (Han truet forresten med å ikke spille fordi han ikke fikk skikkelig sportstape før kampen – heldigvis ble det med trusselen)