God trøkk på Midjord

JAN KÅRE MED ÅRETS MÅL I SESONGENS ANDRE KAMP!

Paradis – Sunde 2 5-2 (1-1)
Spillerstall: Andreas O Sømme, Marius Vier, Espen Moe, Kristian Stokkdal, Jan Kåre Pedersen, Hassan, Eirik Johannesen, Jørn Hornseth, Thomas Ekeland, Joakim Aspelund, Are Vigre, Aleksander Håland og Åge Hansvedt.
På årets første sommerkveld møtte Sunde 2 Paradis på Midjord kunstgress. Det ble et klart tap, men vi vil gjerne sitere Alagstrener Hans J Hornseth: ”Her var det mye bra og et virkelig framskritt fra den første kampen”.

Det var en flott gjeng som stilte til kamp. Frammøte var satt til 19:15 – dvs 3 kvarter før avspark. Allerede kl 19:10 var alle mann på plass – dvs det var en som manglet og det var den oppsatte dommeren. Han dukket heller aldri opp.
Det ble en lang oppvarmingsøkt og unge Vier påstod at han så stjerner 15 minutter før kampstart. Heldigvis forsvant stjernene og Marius spilte en god kamp

Alle ville spille kamp og ulike dommerløsninger ble diskutert. En fra Paradis foreslo at Helen kunne dømme. Hun husket heldigvis den ene gangen hun var linjemann og vinket for feil kast – noe som førte til ville protester fra både med og motspillere og dommer. Hun nektet å være dommer – heldigvis.

Vår innbytter Åge var tøff og startet som dommer – det kan kalles spillende dommer. 48 sekunder etter at han satte kampen i gang, ledet Paradis 1-0. De føyk bokstavlig talt i angrep og ingen fra Kvernevik hang med. Bare synd at det var offside.  Etter 8 minutter kom det en dommer – han stilte sporty opp på korteste varsel.

Sunde kom seg heldigvis fort til hektene og etter 18 minutter skjedde det noe som alle som var til stede aldri vil glemme. Sunde sin høyreback Jan Kåre skjøt fra mer enn 40 meter – sjelden har han fått et slikt treff på ballen. Allerede etter 20 meter sa Hans J – den går i mål! Og det gjorde den med et smell. Ballen traff stolpen som holder nettet nede og spratt nesten ut til midtsirkelen igjen. For et mål – og 1-1.

Paradis hadde ballen mye og det var et ballsikkert lag. Det ble ikke flere mål i denne omgangen.
Det tok bare 5 minutter av 2. omgang før Paradis hadde økt ledelsen til 3-1. 2-1 målet til Paradis var det Jan Kåre som headet i nettet etter innkast.

Kampen jevnet seg ut og Sunde hadde flere store sjanser, men Paradis hadde banespillet. Espen fikk gult kort etter en noe kraftfull og uren takling 25 cm utenfor 16 meteren. Han var sikker på at han ville få rødt kort – men dommeren lot tvilen komme tiltalte til gode.

Sundespillerne ble nok trøtte etter hvert og etter 33 minutter økte Paradis til 4-1. Men guttene ga ikke opp og like etterpå reduserte Alli til 4-2. Hadde han ikke fått ballen i mål hadde det blitt straffe og kanskje rødt kort? Alli er hjemme på perm og stilte opp på kort varsel!

Han som førte statistikk i kveldens kamp – krysset av for de 24 gangene Paradis spillerne gikk i offside. Det er en offside for hvert 4. minutt av kampen.  Å gå i offside kan den beste gjøre – men det er kanskje ikke nødvendig å krydre hver offsideavblåsning og annenhver feilpasning – med bannord? Om man skal banne – kan det kanskje være laglederens oppgave å sørge for at man har flere bannord å velge mellom – så blir det ikke så kjedelig og pinlig for oss andre å høre på?
Man of the match ble utvilsomt Sunde sin målmann (i neste uke får han forresten sin egne hansker) Andreas. Han hadde mange, mange spektakulære redninger – og har nok ødelagt nattesøvnen for en del av våre venner i Paradis.

Dommer Åge kom inn i forsvaret på slutten av kampen – da de unge guttene fikk kramper og pusteproblemer. Vi kan nok lære mye av han, men det viktigste alle kan ta etter er bruken av kjeften. Han banner ikke, men roper høyt og tydelig når han skal heade eller ta ballen. Både med- og motspillere lytter til han!
Avslutningsvis siterer vi captain Joa: ”Vi tar det med godt humør – og så får vi bare trene litt mer”

Vi takker Paradis for kampen og gleder oss allerede til returmøtet vest i byen.