torsdag 12. februar 2009

Vi ser nærmere på tallet 13

Kalimera i samarbeid med Numerologen

Troen på at 13 bringer ulykke er i vår del av verden så utbredt at angst for tallet har en spesiell betegnelse: triskaidekafobi. Denne fobien påfører samfunnet store tap. Det er beregnet at triskadekafobi koster USA en milliard dollar i året i fravær, tog og flykanselleringer og sviktende handel på den 13. i måneden.Vårt eget land Norge hopper f.eks. over tallet 13 i sin nummerering av fylker. Så overtroen knyttet til tallet 13 er stor.Noen hotell nummererer faktisk ikke trettende etasje, og i italienske operahus er det faktisk ingen seter som har nr. 13.Det trettende tarot-kortet som er ”Døden” gjør heller ikke stort for å roe ned overtroen.

Etter hvert som den kristendommen spredde seg utover i verden, ble det kjent at tretten mennesker spiste den siste nattverd, og det ble dermed implisert at det ville være uheldig for tretten mennesker å spise sammen, da en av dem kunne dø før året var omme. Faktisk var det allerede før kristendommens tid, faktisk så langt borte som India og Italia, var det et dårlig varsel å ha 13 personer rundt et bord. Noen britiske sjømenn nekter fortsatt den dag i dag å dra til sjøs den 13. En av de seneste påfunn i 13-manien er at det skal være en sammenheng mellom tallet 13 og massemordere grunnet at de har 13 bokstaver i navnet sitt.

Tallet 13 er faktisk ikke alltid det uheldige tall slik overtroen vil ha det til.
Tallet 13 er faktisk et svært magisk tall. Det er tallet for perfeksjon. Tallet settes i sammenheng livet og skapelsen.
1 sperm består av 13 kromosoner
1 egg består av 13 kromosoner
1 zodiak + 12 stjernetegn = 13
1 år + 12 måneder (sykluser)=13
1 døgn + 12 timer = 13
Jesus + 12 disipler =13
Mayakalenderen Bak`tun sykluser =13
Månen sykluser = 13
Kvinners 1 årige menstruasjonsyklus=13
Fibonacci-rekken(1)+ 1 + 2 + 3 + 5 + 8 + 13 ….
Både
Kjell Inge Røkke og Donald Trump har dette som sammensatt skjebnetall i sin Numerologiske Analyse. Man kan da ikke si at de har vært så uheldig?
De gamle innvidde mestrene mente at de som forstod tallet 13, hadde nøkkelen til makt og dominans og blir av enkelte sett på som et mestertall. Tallet er mye brukt i det okkulte og blir sett på som et fatalistisk tall med mye kraft.
I Japan blir fredag den 13. sett på som en usedvanlig heldig dag. Det finnes 13 Buddhaer i de Indiske templene og tretten mystiske skiver rager over kinesiske og indiske templer.
Sverdfestet på det hellige sverdet i Tempelet i Atsusa i Japan, er formet av tretten mystiske objekter, og tallet 13 er det hellige tall i Mexico med deres 13 slange-guder.
Tretten stater var med på å skape den opprinnelige Amerikanske Union, og deres motto ”E Pluribus Uneum” har tretten bokstaver. Den amerikanske ørnen har 13 fjær på hver vinge.
Som sagt så er det trettende Tarot-kortet ”Døden”. Man forbinder dette kortet med den hinduistiske guden Shiva, Ødeleggeren – men ikke som den som avslutter liv, heller den som har makt til å utslette formen av noe, uten å tillintetgjøre essensen. Shiva er også forbundet med seksualitet og gjenskapelse så vel som med ødeleggelse. Så ”Døden” er den prosessen som ribber oss for det som ikke lenger er nødvendig, for at nytt liv kan begynne å vokse. Er du for eksempel i et forhold som ikke er bra for deg, vil ”Døden” på forholdet føre til en ny begynnelse. Dette kan være trist eller en velkommen lettelse, avhengig av omstendighetene. Det er så mange mulige avslutninger; slutten på et forhold som sagt; slutten på skolegang; slutten på en jobb; barn som forlater hjemmet – bare for å nevne noen. Å gifte seg er for eksempel et lykkelig skritt, likevel kan man sørge over tapet av frihet og ungdom som et liv alene ofte tilbyr.

1 kommentar:

  1. Jeg ble nr 22222 tror jeg:)

    Trengte litt info her. Hjertelig takk:)

    Straycat

    SvarSlett