torsdag 11. juni 2009

Interrail i Europa 2005 - Fra LiechtensteinVaduz er hovedstaden i fyrstedømmet Liechtenstein i Sentral-Europa og residens for Liechtensteins fyrste.


Her er palasset hans.
Slottet i Vaduz, som kan ses fra det meste av byen, er i dag offisiell residens for fyrsten. Slottets presise oppføringsår er ukjent. Hovedtårnet og bygningene på østsiden er de eldste og stammer fra det 12.århundre. Kapellet St. Anna formodes å være bygget under senmiddelalderen. Under De schwabiske krigen i 1499 brente sveitserne slottet ned. Vestsiden av slottet ble bygget ut under første halvdel av 1600-tallet. Siden 1712 har slottet vært i fyrstefamilien Liechtensteins besittelse, men først i 1939 ble Vaduz hjemsted for fyrstefamilien.


Den største idrettsklubben i Vaduz er fotballaget FC Vaduz, som spiller i det sveitsiske seriesystemet – i den øverste divisjonen etter å ha rykket opp foran 2008/2009-sesongen. Laget har sin hjemmebane på nasjonalstadionet Rheinpark Stadion, og gleden var stor hos guttene da de skulle ned på stadioen og sparke fotball en kveld. Da var nemmelig FC Vaduz spillerene på trening og guttene fikk være med dem og spille.

Et stempel fra Liechtenstein i passet er sikret.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar