lørdag 31. oktober 2009

Pinnekjøtt

Kvert år seie eg te meg sjøl at eg skal vente med å spisa pinnakjød te julaftå.
Klare eg å holla meg?
Ola var innom den lokale slaktaren vår i går, på jakt itte snadder lørdagsmat - og itte någe heilt aent enn pinnakjød kan dokker veda.
Eg va hjemma å ante fred å ingen fare då telefonen ringte!
Ola: De har fått inn pinnakjød her - skal eg kjøba?
Eg: Jaaaaaaaaaaaaaaaaa! Du trenge jo ikje å spørr om det liksom!
Så va det på an igjen - klarte rett og slett ikke å venta...
Men de løgnaste av alt e atte heila Norge snart spise pinnakjød på julaftå!

Eller har du ein aen skikk? Ka spise dokker på julaftå?

10 kommentarer:

 1. Hos oss går det på svineribbe, og slik vil det nok forbli, MEN det blir alltid en eller to pinnekjøttmiddager før og i jula - smaker jo nydelig da og jeg får skikkelig julestemning av det :)

  SvarSlett
 2. ÅÅÅ! Eg misunne deg nåke inni garanskauen! Her er det pinnakjøt som gjelder, røykt sådan. Men eg er egentlig vande med nåke heilt anna siden far min ikkje er norsk. Nå berre gleda eg meg til første pinnakjøtmiddag. Pusegutten har bestemt at det blir den 8. desember på hans 10 års dag.

  Smil L

  SvarSlett
 3. Pinnekjøt her......sjølvsagt produsert på garden....og det er strengt forbudt å smake på det før julaftan......
  1. juledag brukar me svineribbe......
  Ha ein fin sundag!

  SvarSlett
 4. Hei. Fra min barndom var det svineribbe, men for en 12-13 år siden flyttet jeg til sunnmøre med mine barn, og de likte bedre det saftige gode pinnekjøttet, så fra da så ble det slik. N¨har jeg samboer fra Hardanger, og da er det selvsagt røkt pinnekjøtt. Det blir svineribbe på 1 juledag.
  Men det jeg gleder meg aller mest til nå, er noe som heter pinnebog.(nesten det samme, men mere kjøttfulle stykker) Det skal vi næmlig ha i morgen, og da bruker vi komla til. Nam-nam.
  God helg fra meg<3

  SvarSlett
 5. Eg e' vant med pinnakjøt på julafta. Men no har det seg slik at eg er gift med ein Finnmarking og vi har budd noen år i Finnmark og der er ikkje skikkelig pinnakjøt å få tak i, så det har blitt til at vi har hatt svineribbe. No bur vi sørpå og svineribba har forfølgt oss, og ungane vil ha det på julaften. Vi har pinnakjøt ein annan dag i jula. Men kanskje eg skal gjør et kupp i år og servera pinnakjøt på julafta !!! Hehe ...time will show ! Ha ei fortsatt fin helg !

  SvarSlett
 6. Pinnekjøtt.mmmm det er godt det. Gleder meg til jul jeg
  God søndag

  SvarSlett
 7. Hi hi...det kan bli for lenge å vente på noe godt....
  Her er det ribbe på julaften. Ikke noe jeg spiser sånn ellers i året. Det blir bare på julaften.

  SvarSlett
 8. Så deilig det så ut med pinnekjøtt..
  Ang den gamle bloggen min..
  Ang den gamle bloggen min... pga jeg skulle endre litt på bloggen min her eigang, gjorde jeg antakelig noe feil så jeg måtte endre adr til www.mincosmos2.blogspot.com Vet ikke om du enten kan trykke igjen på FØLG knappen min, eller om du må redigere bloggadr. Ja sånn kan det gå når en ikke er best på data..
  Ha en herlig søndag videre..
  Marianne

  SvarSlett
 9. Jeg har vokst opp med pinnekjøtt jeg vet du. Men når jeg ble "stor jente" begynte jeg med ribba, men bare elsker å få pinnekjøtt innimellom når jeg kan ;)

  SvarSlett
 10. Vi har alltid spist ribbe på julaften, og pinnekjøtt i romjula, men fra nå av blir det pinnekjøtt på julaften! Mannen har fått leddgikt, og blir verre i leddene av å spise svinekjøtt. Men pinnekjøtt er nå egentlig bedre, når jeg tenker meg om:) I år er vi til og med så heldige å ha pinnekjøtt fra et økologisk gårdsbruk i nærheten!

  SvarSlett