torsdag 28. januar 2010

Bråstopp!

Fant en glimrende artikkel om brodder - bråstopp!
Kanskje noe å skaffe seg i disse såpeglatte tider...

- De detter ikke av
- De er enkle å ta av og på
- De er gode å gå med

Bråstopp er utviklet av Finske Statens Tekniske Forskningssentral i Tammerfors, og de er laget av en spesiell gummiblanding som gir god friksjon. Piggene er av samme materiale som pigger brukt i piggdekk. De aller fleste falluhell på glatt føre skjer fordi hælen sklir idet foten settes ned. Bråstopp har derfor pigger kun på hælene, og festes enkelt over vristen med en borrelåsreim som kan justeres etter hvor store sko du har og hvor stramt du vil ha det. Bråstopp kan enkelt festes med bare én hånd, og kan raskt tas av og på. Bråstopp har dessuten kraftige reflekser bak på hælene, som gjør at du blir synlig i vintermørket.

Hvem passer Bråstopp for?
Bråstopp passer for de fleste. Er du usikker på hvilke brodder du bør kjøpe, så er svaret ganske sannsynlig Bråstopp. Bråstopp er solide, enkle, og kommer i fire forskjellige størrelser: Small (36-39), medium (40-42), large (43-45) og ekstra large (46 + ). De store størrelsene kommer med fem kraftige pigger, mens de små har fire. Hvilken størrelse du trenger, avhenger av hvor høye og kraftig skoene dine er. Ofte er vintersko større og kraftigere enn skoene du bruker ellers. For deg som ønsker å bruke Bråstopp på damestøvletter med noe høy hæl, er det ofte lurt å kjøpe broddene i en liten størrelse slik at de sitter godt rundt hælen. For deg som skal løpe eller bruke spark, har vi andre alternativer med pigger under hele foten.

2 kommentarer:

 1. Brodder er lurt, sier hun som endte på ryggen så det sang for noen år siden.... Det var ikke godt.

  Du.. Nå er jeg spent på den boken du annbefalte meg. Jeg var i går på biblioteket og får den i løpet av noen dager ;)
  Spennende.

  Klem og ha en flott dag ;)

  SvarSlett
 2. Heia søte du......
  Ja...jeg føler vel nå at jeg er kommet i den alderen da det kan være kjekt og ha....det fikk jeg merke når jeg var i Trondheim forrige jul.....da var mammas brodder goe og ha når jeg skulle ut og gå tur:):)
  ha en kos kos dag
  GoeKlemmer sendes over:)

  SvarSlett