tirsdag 2. februar 2010

Matdugnad - Vær så snill å vær med!


Fugler kjemper for å overleve i kulda!

Bildet er lånt fra VG.

Flere eksperter ber folk bli med på matdugnad for å redde fuglene denne kalde vinteren. - Poenget for en fugl med lav kroppsvekt, er å få i seg nok mat til å holde kroppstemperaturen oppe. Det er tilgangen til mat som avgjør om de overlever en kald vinter, sier Terje Kristiansen i Fuglevakta, som drives av Norsk ornitologisk forening.
Mange fugler kan reddes med enkle grep.
- Noen tenker kanskje at man må fortsette å fore fuglene hvis man først har begynt. De tenker at de ikke kan begynne fordi de skal reise vekk senere på vinteren. Dette er bare tull. Fuglene sitter ikke og ser på tomme matfat til de dør. De flyr videre til andre matfat, sier Terje Kristiansen.

Artikkelen er forkortet - HER kan du lese alt!

Oppfordrer dere alle til å være med på matdugnaden!
Kopier gjerne dette innlegget og legg det ut på din blogg.

10 kommentarer:

 1. Vi gjør alt vi kan.
  Det håper jeg andre gjør og.
  Klem

  SvarSlett
 2. Så bra .. holder det med brød - eller må det være frø og fett - sånne "boller" e.l. ???

  Må finne et sted kattene ikke får tak på dem.

  Godt å få bekreftet at det ikke blir krise hvis det er tomt en dag .. spesielt med tanke på at man reiser bort innimellom ...

  Ha en super tirsdagskveld - klem!

  SvarSlett
 3. Hei.Nydelig bilde.Tenker på de små nå i kulde og snø.Har akurat nå kjøpt meg en fuggel til deg som jeg skal henge opp fulemat på.Har bare fulekasser vi.Så nå skal de få noe godt til meg.Ha en kjempe fin Tirsdagskveld.Klem fra Bodil...

  SvarSlett
 4. Når det gjelder småfuglene, har jeg faktisk kjempegod samvittighet. Jeg har foret dem siden tidlig høsten 2009, og kommer til å fortsette med det.

  Likevel er det en flott oppfordring du kommer med, og jeg håper alle foretar seg noe.

  Håper du kan se innom og legge igjen kommentar på bloggen min.

  Astrid

  SvarSlett
 5. Er så enig ! Her forer vi flittigt kvart år. Har i dag vore og kjøpt 25 nye kilo med solsikkefrø !! Får mykje glede for dei pengane er no mi meining !!!

  SvarSlett
 6. Det skulle bare mangle at vi ikke er med på dette. Vi har holdt på siden snøen kom hos oss ;) Og noen bilder har jeg også rukket å ta av noen av fuglene som har vært på besøk ;)

  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 7. Jeg mater og koser meg veldig med å sitte å se på de skjønne små skapningene. Får dårlig samvittighet hvis jeg glemmer å fylle materen en dag, men vet jo at de kommer igjen.
  Klem Ann<3

  SvarSlett
 8. Mater fugler, vettu.....
  Klem :O)

  SvarSlett
 9. Fant linken din hos Laila-Karin. Fin blogg synes jeg du har, så dette vil kal ha mer a. Lett oversatt til trøndersk og noe deromkring og betyr: Vil Karl ha mer av.

  Ha det godt og takk for titten! Kommer tilbake igjen.

  SvarSlett
 10. Jeg kom også hit via link fra Laila Karin.
  Du kommer med en viktig oppfordring her, småfuglene har ikke hatt det lett denne lange og kalde vinteren. Jeg har matet dem siden høsten. Har hengt ut frø og meiseboller til dem og prøver å følge med så jeg får fylt på når det tømmes.

  Ha en fin kveld :)

  SvarSlett