søndag 28. februar 2010

Me gjer alt!

TOOVE serien 2010

Kamp nr 2 i vinterserien ble spilt på en nydelig kunstgressbane på Nærbø. Vi måtte betale kr 500 i leie, men det var jo bare vel 30 kroner pr spiller for 2 timer med kos – vel anvendte penger. Det var ikke bare kamp 2, men også trening 2 for mange av spillerne og vi gikk på en kjempesmell og tapte 6-1 mot Brodd sitt junior/rekruttlag. Det gledelige for oss er at 2. omgang endte med 1-1. I garderoben i pausen (etter at Ivar fikk hentet inn pusten sin) ble vi enige om å nullstille oss. Og det klarte vi fint.

Alle vet nok hva et juniorlag er, men hva betyr junior/rekrutt. Vanligvis er en rekrutt en som skal spille seg inn på A-laget i en klubb. Men ikke sånn for oss – hvorfor være lik alle andre? For oss var nok rekrutt mer en spiller som snart er klar for veteranlaget. Når man snakker om gamle spillere sier man ofte litt morsomt: ”Du kunne jo vært far til dine medspillere”! Og i dag var det slik at ”kunne” var unødvendig – i følge våre opplysninger er Ivar far til Kjartan. Kjekt med far og sønn på samme lag. Vi har som målsetting å oppføre oss fint i forhold til med- og motspillere og ikke minst dommerne. Dagens dommer med de klingende navnet Osvald frå Nærbø hadde en god hånd over kampen. Men han måtte gi tilsnakk til en Sundespiller – og hvem andre enn Ivar var vel det. Han mente – særdeles høylytt og lenge høylytt at Osvald frå Nærbø hadde oversett en offside. I stedet for gult kort fikk Ivar fra Kvernevik kun tilsnakk av Osvald frå Nærbø. Hadde vært kjedelig med fare for utvisning på en slik fin søndagskveld. Ivar ville gjerne spille på tribunesiden i første omgang og kaptein Marius fikk beskjed om det. Vi tapte sidevalget og Ivar måtte spille 1. omgnag så langt fra tribunen og supporterne som mulig. Etter pause kunne supporterne fått sett han på nært hold, men da gikk allle supporterne fra Kvernevik i bilene og satte seg der for å få igjen litt varme i kroppen. Heia Sunde ropes det fra tribunen (dette bildet er tatt før de gikk for oppvarming i bilen før 2 omgang)
Eller om det skyldet gneldrebjikka til familien Fredriksen skal oss være usagt...
Kanskje hunden frøs sånn...?


Børge og Marius har full oversikt!

Den andre rekrutten vår – Trond Groven – skal være glad for at vi foreløpig ikke har innført bøter på juniorlaget. Frammøtetidspunktet var kl 1630 – kl 1624 fikk vi telefon om at han var på Klepp – ”Så jeg er der om 5 minutter” sa Trond så kjekt. Om det er manglende geografikunnskaper, manglende kunnskap om fartsgrenser eller en overdreven tro på egen bil og kjøreferdigheter vites ikke. Men fra Klepp til Nærbø er det nøyaktig 15,8 kilometer. Den som skal kjøre en slik distanse på 5 minutter må ha en gjennomsnittsfart på 189,6 kilometer i timen.Vi takker våre 2 veteraner for innsatsen – og tror det hadde vært fint å ha med ”veteraner” på treninger – det de ikke har når det gjelder hurtighet og kondis – tar de igjen mange ganger når det gjelder spilleforståelse og snakking. Vær velkommen på treninger når det måtte passe. Og tenk så kjekt å kunne vise lagbildet fra en av de siste gangene jeg spilte med Sundedrakt. Da Trond kom inn 20 min før slutt, kom følgende kommentar fra Broddbenken: ”Nå har de satt innpå enda en gammel én” – de sa ikke om det var en trussel eller en fordel!I alle viktige kamper skjer det ofte skader som kan avgjøre kampen – slik var det også hos oss. I pausen viste Alli en skrape på albuen – det var visst en stor skrape og han spurte Helen med Medisinskrinet om hun hadde rensevann. Før helsepersonellet hadde fått opp rensevann og bomull ga storebror Marius klar beskjed: ”Har du aldri hatt sår før du?” Det ble aldri noe rensing og Alli sprang som aldri før i 2. omgang uten at såret så ut til å hemme han.I dag var det søndag og kampen startet kl 1715 – dvs at det var 6 timer og 45 minutter igjen av dagen. Vi hadde ned vilje lagt kampen så sent – men det var tydeligvis ikke sent nok. En av spillerne hadde akkurat spist middag til frokost og en annen hadde verken spist frokost eller middag – for da hadde han ikke nådd kampen. Hva de andre måtte ha spist vites ikke – men toppidrettsutøvere kan vi neppe kalles. Men å ikke være godt forberedt til kamp eller trening er uansett dårlig gjort overfor medspillere og ledere.Neste søndag er det første kamp i Vaulencup og den starter kl 0900 – da blir det felles frokost på klubbhuset kl 0700. Ola koker egg fra kl 0630 – håper alle foresatte hjelper til med å få opp de håpefulle – man kan jo lokke med at man kan gå og legge seg etter kampen – da er ikke klokken mer en 1100 – og man kan sove bort mye av en ellers fin dag.Joakim – vår tidligere motstander på Tasta – laget vårt ene mål og vi gleder oss til fortsettelsen. Vi hadde en debutant på juniorlaget – Adem som tidligere har spilt på Sunde. Han dukket opp i garderoben rett før kamp – det er flott med nye spillere. Vi hadde med oss tre 16 åringer – Marius, Joakim og Steffen. Flott innsats av alle tre – saftige taklinger og ikke minst rolige når de skulle slå pasninger. Det ser godt ut for Sunde IL når det gjelder rekrutteringen.


Hilsen Helen og Ola

3 kommentarer:

 1. Morsom reportasje fra en fotballkamp, for en som ikke er helt avhengig av denne sporten. Med en slik reporter må alle synes det er livet, dette med fotballkamp. Morsomt skrevet og vel heller ikke annet enn ventet her på bloggen :)

  Fikk noen vage minner om lignende arrangementer når vår sønn som i dag 34 hadde sine glansdager i fotballens sko - fotballsko. Det var tider det, tenker jeg.

  SvarSlett
 2. Synes faktisk jeg observerte ganske markant spredning i alder da jeg så på bildet av fotballaget ja. Men fikk jo forklaring da teksten under ble lest. Men det er en ting jeg lurer på - har dere ikke hørt om sitteunderlag der nede i Rogaland? Her sitter dere jo rett på plankene, ikke rart det blir kaldt.

  SvarSlett
 3. fotball er ikkje mi greie, men Heia Nærbø seier nå eg...
  så kjekt at de låner "vår" bane...

  Ha ein fin dag.

  SvarSlett