torsdag 22. april 2010

G19 3.div avd 01 – runde 3

Buøy – Sunde 2 -4 (1-2)
Onsdag 21. april 2010

Høyre eller var det venstre?
Når du ikke klarer å skille mellom høyre eller venstre er du ute på syltynn is!
Lagleder Helen skulle i garderoben og utlevere drakter og spurte treneren hvor garderoben var – til venstre sa han.
Med godt mot og ryggsekken på ryggen vandret hun avsted.
Men ble veeeldig betenkt da hun stoppet foran bygget og leste ”Samfunnshuset”
Shit! (er det mulig? Ja! Dessverre så er det det) Kor i hekkan e garderoben for det gjennom hjernen!
Lagleder snudde tvert og møtte laglederen for Buøy – Hei du! E du fra Sunde?
(hun hadde lyst til å si neeeei…) men sa høyt – Jepp.
Den veien e det – og ner trappå fekk u beskjed om!
*sukk* kan det være så vanskelig tenkte Sundes lagleder… men hentet seg fort inn igjen da treneren kom da gutten var på vei ut til banen! Var vist ikke bare hun som hadde problemer med retningssansen gitt!

En nydelig kveld på Buøy sitt flotte idrettsanlegg og ikke mist 3 poeng og 2 plussmål. For alle dem som ikke hadde anledning til å overvære kampen gir vi her noen smakebiter på det som hendte.

Da oppvarmingen startet var vi kun 12 spillere – og av alle var det Teddy som manglet. Hans kjære pappa er fra nettopp Buøy og tenk om han holdt med sitt barmdomslag og sørget for at Teddy ikke ville komme på kampen. Kjell Harry er imidlertid en så ihuga Sundepatriot at det ikke var nødvendig å tenke den tanken en gang. Årsaken til forsinkelsen og klingende mynt i botekassen – var ganske enkelt at Teddy hadde glemt de splitter nye skoene – og de måtte gjøre vendereis for så å sette kursen mot øyen i øst.
Kjell Harry hadde lest det forrige referatet minst 4 ganger og skjønte at de gamle skoene til sønnen ikke ville holde denne kampen og! Og dermed ble det nye sko FØR Englandsturen - og det satte vi pris på.


Før kampen kom dommeren bort til oss og spurte om noen ville være linjedommer. Det ble en heftig nøling i tilskuerbenken, men til slutt vant han Børre - men bar om han fikk være linjedommer på solsiden.
"Det får du krangle om med hjemmelaget sa dommeren"
Men når sant skal sies - det fantes ikke linjedommere verken på den ene siden eller den andre siden - selv om Børre sa høyt og tydelig - JEG er linjedommer i dag...

En god kaptein er en god spiller og en god psykolog eller ”reservepappa” om man vil. Thomas viste disse egenskapene i dag. Joakim spiss maste og gnålte på Thomas om ikke han kunne få være kaptein. Til slutt sa Thomas: ”Du skal få være kaptein, men da skal du oppføre deg fint, holde kjeft i forhold til dommeren og ellers gjøre så godt du kan!” Joakim spiss holdt ord – ingen gule kort for kjeftbruk eller annet tullball – og i tillegg scoret han 3 flotte mål. Verken trener eller lagleder ble involvert i kapteinsbyttet – flott – sånn skal det være – ta initiativ – ha det gøy – spill god fotball – og skaff oss 3 poeng.

Keeper Geir Morten hadde fortsatt vondt i tåa og låret, kom på mopeden og fikk sin kjappe blås før kampen – alt var som det skulle, men bare nesten. Han hadde glemt sjokolademelken. Denne forglemmelsen gjorde at vi som visste om denne tabben var bekymret. Men Geir Morten så ut til å ha glemt hele sjokomelken – de sier vel mjølk på Strandalandet J forresten – og spilte meget bra som keeper i 1. omgang. I annen omgang var han høyre back og han har nok lært en ting i dag: Du kaster aldri ballen inn mot egen 16 meter igjen – aldri!

Jan Kåre stod i mål i 2. omgang etter å ha spilt ute i første omgang. Foruten å være sikker opptrådte han meget rutinert når han fikk ballen. Holdt den så lenge som mulig og hadde meget gode utspark. Det er sånne keepere du blir skikkelig forb…. på når du er motstander og ligger under. Kjempeherlig Jan Kåre!

”The Vier Brothers” spilte og vant kamp dagen før med 16 års laget. Dessverre fikk Marius kjenning med en liten strekk. Vi hadde trengt han på backen, men det er kjempemessig at spillere gir beskjed om slikt – i fjor måtte vi nærmest bære spillerne av banen før de ba om å bli byttet ut. Med Marius i stallen er det ikke vanskelig å velge sideback når laget skal settes opp.

Steffen holdt hele kampen og han blir bedre og bedre i sine vurderinger – når vi er presset er det bare å slå ballen langt framover – og det gjør han nå. Steffen holdt dessuten på å måtte spille med bar overkropp i slutten. Vi hadde bare 10 utedrakter – dvs når en spiller byttet inn – så måtte han ta på seg drakten til den som gikk ut. Det ga oss litt pusterom. Trener Ola visste at en av Vierbrødrene hadde blitt byttet ut. David skulle inn på banen og Ola så etter en ledig drakt. ”Ta kjapt av deg drakten sa han til Steffen og trodde han sa det til Marius”. En noe forundret Steffen svarte: ”Men jeg er jo utpå og spiller”. Neste gang får vi ha nok drakter - det så litt komisk og amatørmessig ut – når spillerne sprang ut på banen med drakten rundt halsen.

Daniel har fått beskjed om å gå fram på cornere og frispark. I dag hadde han en knallheading i tverren – at han skjøt utenfor på returen fra 1,73 cm avstand – skyldes nok at det er slik du gjør når du er midtstopper og forsvarer eget mål. Men neste gang Daniel – så er vi sikre på at du knaller ballen i motstanderens mål.

I bilen til bake til ”Vigå” sa Thomas følgende gullkorn: ”Jeg er glad jeg ikke spiller mot Espen, men med han”. Både Espen og Daniel spiller slik midtstoppere skal spille. Ingen bønn – her gås det til. Det beste er at innsatsen bak – smitter over på dem som spiller lenger framme.

Kjartan spilte sin beste kamp for sesongen – ikke for mange driblinger, flotte pasninger, flott munnbruk – dessuten fikk han krampe 4.45 minutter før slutt. Han hadde gitt alt, vi fikk et pusterom, Buøyspillerne ble sure og plutselig var han kjapp og fin igjen.

På stillingen 3-2 var det fortsatt store muligheter for poengtap. Buøy var gode på pasninger og de fikk sine sjanser. Heldigvis hadde Are valgt fotballkamp i stedet for teater med klassen. Rett før slutt tok han ballen nydelig ned, slo den til David som igjen centret til Joakim spiss – som scoret. I hockey har registrerer de de 2 siste før scoringen. Om du ikke blir registrert i de offisielle bøkene Are – så skal vi aldri glem den nest siste pasningen din.

David spilte spiss, midtbane og back i dag. I hvilken rolle han fikk store skrubbsår på låret – er det ingen som vet. Men det vi vet er at David spilte en skikkelig god kamp og han var meget nær å score.

Joakim på midtbanen hadde også spilt kamp dagen før. Etter en litt treg start la han en drømmepasning til sin navnebror som scoret. Pasningen ble skrudd på utsiden av backen – fantastisk pasning som ble kronet med mål. I sist kamp scoret Joakim fra 20 meter – i dag lagde han mål fra 1 meter og 17,3 cm. Godt å kunne variere og mål er mål. Joakim fikk hvile litt på slutten – ikke vanskelig å forstå at han ble sliten.Vi må også fortelle om dagens morsomste episode. Teddy har alltid et topp engasjement – enten det gjelder å gi tilbakemelding til trener eller å tackle og drible. Mot slutten av kampen var den fra Buøy som skulle lure seg forbi Teddy. Men det ville ikke Teddy. Han hang rundt leggen til stakkaren fra Buøy. Og til slutt sparket gutten fra Buøy ballen langt over sidelinjen – han tenkte vel som så: ”Han terrieren fra Sunde skal i alle fall ikke få ballen”. Driv motstanderen til fortvilelse og feilpasning er supert!


På sidelinjen satt vår maskot Werner ganske betuttet. Han skulle nok ønske at han fikk spille i dag, men sånn er det når man får rødt kort og karantene. Her har alle noe å lære. ( i skrivende stund tikket det inn en sms på mobilen - gutten har fått karantene for 2 kamper!)
Men Werner var en stor inspirator der han satt - ropte oppmuntrende ord til lagkamperatene sine, og det er sånn vi liker.


Sist, men ikke minst så er det en stor glede å fortelle at det var flere tilskuere fra Kvernevik enn fra Buøy. Meget god støtte og hjelp. Tusen takk.


PS. Treneren til Buøy var så sint etter kampen – at våre spillere kunne høre hva som ble sagt i nabogarderoben - det gjorde at de 3 poengene smakte enda bedre.

Takk for i kveld og en superinnsats!
Hilsen Helen og Ola.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar