torsdag 15. april 2010

Høy steming!

G19: Sunde – Mastra 5-3

Høy steming!
Stemningen var høy da juniorlaget gikk av banen etter årets 2. seriekamp. Seier og 3 poeng mot Mastra var en strålende start på hjemmebane. Dessuten var det en nydelig kveld som startet i sol og vinden var som blåst vekk. I fjor tapte vi 3-7 hjemme mot Mastra. Om det er noen som er gode i prosentregning – kan de jo fortelle hvor mange prosent bedre vi var i år enn i fjor!

Knallmål
Vi startet kamp med et godt press mot Mastra, men plutselig ble det 0-1. Å spille til dommeren blåser er en gammel, men like gyldig regel den dag i dag. Vi har imidlertid et lag med guts og ikke minst godt humør – det er herlig å slippe å høre kjefting og sutring på banen. Det tok ikke lang tid før stillingen var 1-1. Lille Joa knallet til fra 18 meter og ballen føk i krysset. Pappa Bjørn Erik fikk dessverre ikke sett sønnens flotte mål – da han stod og jabbet med lagleder Helen. Det er viktig å holde fokus – både på og utenfor banen.For store biceps?
Vi gikk til pause på stillingen 1-1 og spillere og ledere var tente på å vise at vi skulle vinne i 2. omgang. Thomas – akkurat i land fra Nordsjøen – jobbet som en kjempeinspirator på sidelinjen i første omgang og fortsatte med ypperlig snakking i 2. omgang – nå fra banen. Hva han gjør i Nordsjøen er ikke godt å si, men da han skulle ta på kapteinsbindet så røyk det i sømmen – det er godt med muskler – hvis det da ikke var en fabrikasjonsfeil – det finner vi nok ikke ut av.

The Vier brothers
Vi har gitt opp å skille mellom Marius og Steffen Vier – og vi roper nå bare Vier. Så lenge de spiller på hver sin back går det bra. I dag var begge flinke til å ta med ballen ved utspill fra keeper og det er ikke lett å se at disse to guttene spilte 15 års fotball i fjor. Nå kan vi forresten se forskjell på dem. Marius eller var det Steffen fikk en skikkelig skrape på låret. Så nå kan en av dem bli kalt ”Vier med såret”.

Nye hansker
Geir Morten debuterte på hjemmebane i dag – med flunkende nye keeperhansker. Verken han eller hanskene kan lastes for målene. Selv om han ikke hadde nye sko – var utspillene mye bedre i dag enn tidligere.

Det er godt han snart skal reise
Apropos utspill – i dag vant vi de fleste utspillene fra egen og motstanders keeper. Kjempebra! Teddy sprang og jobbet knallhardt som vanlig. Men med nedslitte knotter er det ikke like lett å holde den store og sterke kroppen på bena. Han skal kjøpe nye sko i forbindelse med at han skal til Englands og se Premier League sitt neste storlag. Jo da – han skal til Newcastle – bare glem Liverpool, MU, Kjelsi og de andre til neste år.
I dag hadde vi en drakt for lite og da Teddy kom inn på igjen i 2 omgang skjedde den store tabben. Han sprang inn på banen med Viking drakt, reaksjonene var imidlertid sterke og han var pent nødt til å ta på seg en gul Sunde drakt.
Men det er alltid godt å ha ambisjoner - og med det spillet Viking leverer kan han nok snart få lov til å bruke den blå trøyen i kamp.

Dueller og støttepasninger
Endelig gjorde David det han trener på – og det er ingen som trener mer enn han. I dag satt mange av tacklingene og ikke minst pasningene. Nå venter vi bare på et kanonmål fra Davidguten.

Gult pluss gult er rødt

Når man blander ulike farger får man en ny farge - det er noe alle malere kjenner til. Werner er nok ingen maler – for han så veldig opprørt ut da han oppdaget at gult pluss gult blir rødt – og ikke bare at det blir rødt, men det gir også tilskuerplass på kampen mot Buøy. Men det er også en gammel regel at skal du gjøre noe ulovlig – så er det ikke så lurt å gjøre det 4,7 meter fra dommeren.

Straaaaaffffe!
Sannelig fikk vi straffe denne gangen også. I motsetning til sist – vi skal ikke si hvem som bommet da – så satte visekaptein Kjartan ballen i mål med fynd og klem. Dessuten var det godt å se Kjartan i godt driv på midtbanen – og i tillegg til bein og hode brukte han kjeften på en positiv måte.

Store forventninger
Det var store forventninger til Are etter hans utligningsmål mot Madla i sist kamp. Det ble ikke mål i dag, men han blir en større og større trussel for motstanderens forsvar – neste mål kommer nok snart.

Han gjorde ikke skam på Joakim navnet.
Lille Joakim skjøt i vinkelen i første omgang – og sannelig gjorde ikke store Joakim det samme i 2. omgang. Siden TV kameraene i kveld var opptatt med en kjedelig 1-1 kamp lenger øst i byen – får vi aldri bevist hvilket av skuddene som vær nærmest krysset – men fantastiske scoringer var de begge 2. For 6 uker siden ble Store Joakim utvist av dagens gode dommer Svein Axel fra Klepp og i dag fikk han ikke engang gult kort. Når du er stor og sterk og røff i spillestilen er det viktig å ha et stort glimt i øyet – og det har Joakim – dessuten godsnakket han litt med dommeren undeveis. Trener og lagleder er glade når vi kan si ”null gult” til Joakim.

Stor uke
På mandag lagde Runar mål for Alaget mot Vardeneset 2 og i dag puttet han igjen. Vi er glade for at Runar er med og med hans hurtighet er han en stadig trussel for forsvaret. Dessuten bruker Runar kroppen og går skikkelig i tacklinger – noe som drar med de andre.

En på nesa
Vi har vel knapt sett Espen så tøff, hard og til tider småstygg som han var i dag. Forklaringen var like enkel som den var genial. Spissen hadde slått han på nesa og det skulle hevnes mot alle fra Mastra. Før neste kamp skal vi slå Espen på nesa under oppvarmingen – så tenker vi at Buøy skal få kjenne hans muskler og temperament i løpet av kampen. Er det noen som melder seg frivillig som neseslåer?

Sundes Beckenbauer
En av verdens desidert største fotballspillere er den tyske liberoen Frantz Beckenbauer. Han tok med seg ballen fra eget forsvar og herjet over hele banen. I dag hadde Daniel klare Beckenbauer likheter. Forseringen fra midtstopperplass til motsatt cornerflagg var det klasse over. I neste kamp og kampene deretter håper vi på mange slike forseringer.

2 mordforsøk
Det var harde tak på sidelinjen for lagleder Helen i dag - hun ble utsatt for 2 mordforsøk!
Først var det kampballen som kom som ei kanonkule rett i mot (refleksene er gode og hun spratt til sides) og ikke nok med det så hadde Aud satt opp snubletråd som "fillebikkja" raste rundt med.
Vi lurte lenge på hva Teddyen gikk på under kampen, men sluttet å undre oss da Aud sa at bikkja fikk spesialkjeks 1 time før kamp!

Dommeruttalelse.
Dommeren var lettere bekymret da det ble antydet først fra trener og så fra lagleder at det var sønnen i huset som hadde fått rødt kort.
"Beklager sa han - men jeg kunne ikke gjøre noe med det!"

En stooor takk til spillerene våre - dette er en kamp å bygge videre på! Og vet dere hva??? Vi ligger først på tabellen for øyeblikket! Sponsor.
En kjempstor takk til vår sponsor http://www.gispartner.no ved Alf.
Tusen takk for flotte jakker - guttene elsker dem.Så en stor takk til vårt heiende publikum!
Vi setter umåtelig pris på at dere kommer og heier på oss.

Og til slutt - en stor takk til Karl i Trondheim som sitter spent og venter på resultatet vårt.
Sitat fra Karl -Nå står flagget opp, i dag er det fotballkamp! Fingrene krysses ikke før etter kl 12. Lykke til og fortell gutta at et av verdens beste lags sitt supporterflagg er hengt opp i Trondheim. Til ære og bare for dem og deg!


Hilsen Helen og Ola.

2 kommentarer:

 1. GRATULERER! Det var det morsomste referatet jeg noen gang har lest/hørt fra en fotballkamp! Jeg sitter her og humrer etter høylytte latterutbrudd!

  Så over til resultatet, det var vel ikke dårlig forslag som kom fra meg vel? Vil du høre neste kamps resultat også? :)

  Da setter jeg vekk flagget igjen og husk, til tross for kamp med Rosenborg i dag, var bare for dere. Med litt skam må jeg også innrømme at jeg ikke en gang vet resultatet!

  Takk for hyggelig og svært så morsom servering Helen og Ola, hele laget og Stavanger med.

  SvarSlett
 2. Gratulerer :o)

  Ha en super torsdag - klem!

  SvarSlett