mandag 22. august 2011

Sunde B - Randaberg 3: 0 - 2

Treneren til Randaberg gjorde en ærlig og god oppsummering av denne kampen. "Dere hadde fortjent et mye bedre resultat og vi ble totalt overkjørt i 2. omgang". Det var som vi skulle ha sagt det selv. 2 kjappe og litt unødvendige baklengs i første omgang ble kampens eneste mål. Markeringssvikt og tellefeil er den enkle forklaringen.

En svært gledelig ting med dagens kamp var at vi hadde 5 innbyttere - og alle innbytterene kunne like gjerne ha startet kampen. Det sier litt om et jevnt lag. Men vi skal absolutt ikke legge skjul på at det er Dalens velvilje med bruken av 16 åringene som redder dette laget - både antalls og spillemessig. Når det gjelder Dalen, må vi få lov å nevne en liten episode.

For det første gjentok og gjentok han før kampen og i pausen hvor viktig det er å ligge tett i mannen og snakke høyt og tydelig. Nesten som et Kinder egg fikk han oppfylt begge ønskene på en gang: Dalen bruker munnen og roper høyt og tydelig: Erik. Oli som har hørt Dalen snakke om tette markeringer går i ryggen og i siden og oppå Dalen i én knallhard bevegelse. Dalen ble liggende på kunstgresset å lure på det var som nå skjedde. Det var vel ikke akkurat tett markering av egne spillere han tenkte på. Men "Pytt au" - som Jim ville ha sagt det.

Kampen var også David sin avskjedskamp for Sunde - i denne omgangen - skolegang og miltæret sørger for det. Det betyr at laget mister en foregangsmann i trening og kamp. Ingen har trent mer enn han de siste 1 1/2 sesongene og ingen har hatt mer framgang. Håper vi får glede av han igjen om noe år og se flere kanonskudd - slik han hadde idag.

Om Sunde B er gode til å spille fotball, så er de en katastrofe som linjemenn. men stor myndighet og veldig tydelig dømte hun en Randaberg ball utover sidelinjen og påfølgende kast til Sunde. Halve Randaberg laget ropte at ballen ikke hadde vært ute, men dagens fine dommer lyttet selvsagt til den kvinnelige linjemannen. Og ikke nok med det: 8 av de 15 tilskuerne hev seg hylekoret fra Randaberg og ga Helen litt velfortjent voksenopplæring: "Hele ballen skal være ute - må du jo forstå!" "Vet ikje eg - svarte hu - sa jo det at eg ikje kan dømma". Hun ga deretter fra seg flagget frivillig.

Neste linjemann episode var det Jim stod bak - fullt og helt. Han ble tatt ut i pausen - ikke på noen måte fordi han hadde spilt en dårlig kamp, men fordi han var småskadet og Sander var frisk og fin. Men som den konkurransemannen Jim er - sørget han for å stikke linjeflagget i øyet på treneren - eneste trøsten får være at det var Sundekast - men om han får plassen tilbake i mål etter denne risikofylte vinkingen - er nå ikke helt sikkert. Selv om det jo absolutt er det tryggeste for alle og enhver.

Neste kamp er på Kvitsøy og et lag i medgang (tross tap) kan allerede nå glede seg til den kampen. Uansett resultat så spanderer laget drikke, pizza, komle eller pølse på veg hjem.

Takker for nok en flott innsats og en kjekk kveld.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar