fredag 28. september 2012

Kanon innsats på Sandved

Sandved – Sunde 2-5
For en kamp det var i kveld, for et resultat, for et spill og ikke minst for en innsats. Utrolig bra.

Vi deler ut poengene med en gang:
3 p – alle spillerne
2 p – trenere og lagledere
1 p – publikum fra Kvernavik

Før dagens kamp lå Sandved foran oss på tabellen (nå ligger de bak oss) så det var et godt lag vi møtte. Spillere og ledere var virkelig spente på hvordan dette ville gå.

I garderoben ble det som vanlig spilt musikk – og Sunde sangen jomet over hele området. I det spillerene kledde seg, så sa han med teipforbruket: Helen – har vi ikke mer teip igjen? Nei Tore, DU har brukt opp alt fikk han beskjed om! Og da var motstander laget gått å ha syntes Tore, der han plystrende satt og fikk på ny teip. Dagens trenere – Ivar og Dag forklarte hvordan de ønsket kampen skulle spilles, og noen ganger kan man terpe litt lenge. Derfor brøt laglederen inn og sa:
Vinn for f… - det er bare det som teller. Å sannelig hørte de på henne!

I det kampen startet åpnet himmelens sluser seg. Sandved startet kampen bra, men så overtok Sunde kommandoen og beholdt den kampen ut.

Det var ikke gått mer enn ca 10 min før Tore satte sitt første mål for kvelden. Målet kom etter knallhard jobbing fra blant annet Dag på høyresiden.

Det tok ikke lang tid før vi ledet 2 -0. Målgivende pasning fra Meling som slo et av sine perfekte utspill. Anders F fikk ballen på venstresiden – trakk inn mot midten og la ballen elegant i mål.

Selv om Anders F lagde 3 mål så var ikke trener Dag helt fornøyd med hans plasseringer i starten. Dag skreik og skreik, men Anders F hørte ingen ting i regnbygene. Jeg kan rope til mandlene detter ut  - uten at han hører sukket Dag.

 
På veg inn i garderoben ropte Helen: For en kamp – jækla bra! Tusen takk sa dommeren – han gikk like bak henne. Helen mente selvsagt Sundespillerne, men svarte kjapt: ”Godt dømt!” til dommeren. Han smilte - og han var virkelig god og delte heller ikke ut noen kort.

Men kjære gutter husk på en ting – Dag og Ivar er godt voksne menn – og må behandles deretter. De tåler mye, men drøssevis av avdriblinger, finter og tversoverpasninger i forsvar tar på eldre menn! ”ja vel – han måtte jo ta en tunnel før han slo pasningen” sa Ivar om Vetle. Andrew fikk Helen til å hyle med alle sine finter – ”Slå han fram” skreik hu. ”Gjør det enkelt – skreik Dag med mandlene dinglende – da Kjartan og Trond driblet i stedet for å slå sikre pasninger.

At Anders P dribler mye på midtbanen og i angrep – får ikke blodtrykket til å stige like mye – heldigvis – for ellers kunne det gått virkelig galt.

Tore sørget for at alle hjerter slo roligere og at nervene ble under kontroll. Han fikk et nydelig innlegg fra høyre siden – helt ved dødlinjen og bredsidet ballen i mål.  Banen på Sandved var fin – men flomlyset var så dårlig at vi på sidelinjen ikke så hvem som la det flotte innlegget.

Stig og Thomas hadde full kontroll på midtbanen og de fikk virkelig vist hva de kan som fotballspillere. Et av resultatene var at Sandved slo mange pasninger rett ut over sidelinjen – og måtte bruke stygge ord for å forklare hva og hvorfor de gjorde nettopp det.

Innsatsen på midten smittet til de andre. Herlig å se at Trond endelig bruker fysikken sin til å takle og springe framover på banen. Kjartan har fått 8 – 4 jobb og det ser allerede ut til å slå positivt på banen. Kjempejobbing og mange flotte og ikke minst harde/bestemte pasninger – bidro han med.

Virkelig bra at ikke Anders F ble så lenge i Sogndal at han ble oppdaget der. Et stykke ut i 2. omgang sprang han fra det meste av Sandved laget – fintet og curlet ballen nydelig i mål. Hans andre for kvelden.

Sunde skiftet tre utespillere. Om Sandved trodde det skulle bli enklere da – så tok de feil. Morten hadde flere flotte innlegg og Geggi fosset fram og tilbake på sin venstreside.

På stillingen 4-2 måtte Ivar ta fram sin strenge stemme. ”Nå er det nok bak der” – sa han. Og nok ble det.

Faki kom inn og han skulle lage mål. Han hadde gjort det om han ikke hadde blitt felt rett utenfor 16 meteren. Det så ut som både straffe og rødt kort.

Men det ble bare frispark. Sandved organiserte mur og mannsoppdekning og det som var. Men det brydde ikke Anders F seg om i det hele tatt. Han skrudde ballen elegant i motsatt vinkel og fastsatte resultatet til 5-2 til Sunde.

I dag fikk vi se hvor viktig det er å ha to gode keepere. Meling slo opp en gammel skade og Sander entret banen. Sander sin største utfordring i kveld var å få på seg drakten – hvor var mamma og pappa? I deres sted fikk Ivar på plass den venstre armen og Ola den høyre.
Dag og Helen måtte støtte Meling ut av banen, og laglederen sa: Vell – du er jo høyere en meg, så egentlig hjelper det ikke at jeg prøver. Da sa den eplekjekke ungdommen: Ingen fare, eg støtte meg på Dag. Godt det tar ansvar selv.

På sidelinjen ble det foretatt akutt førstehjelp på Meling – i ett tiendelssekund før saksa kom frem fikk han selv av fotballskoen, og laglederen slapp å ødelegge de fine skoene. I det hun skulle legge på is og bandasje spratt tårene på laglederen frem! For ein stank! – Såså sa han – det betyr ulykke å vaske strømpene før sesongen er slutt! Håper noen i familien hans leser dette, og at han stiller med nyvaskede strømper til neste kamp.

 På toppen av alt hadde vi en innbytter til – Joakim. Han ble imidlertid stående på sidelinjen og knipe rompeballene igjen – vondt i hodet og magen gjorde at han ikke kunne spille. Flott og sympatisk gjort. Kunstgresset på Sandved er helt nytt – og det trenger som annet kunstgress ikke gjødsel for å holde seg grønt.

Tusen takk for en minnerik kveld!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar