lørdag 1. august 2009

August konkurranse

Da har jeg gleden av å invitere deg til min august konkurranse.
Kom med ditt eller dine beste "Kjerringråd" - Et kjerringråd er råd som blir gitt mot forskjellige problemer av hverdagslig karakter. Feks. råd mot forkjølelsesplager, hikke, gikt, eksem/allergi, forstoppelse, fotsopp og snorking.
Alle som legger igjen en kommentar her er med i trekningen og alle som legger ut en link på sin side får dobbelt lodd og hvis du legger deg til som følger hos meg får du 3 lodd.
De som allerede linker og er følgere får automatisk tilleggsloddene.
Vær grei å gi beskjed i kommentaren din hvor mange lodd du tar.

Premien denne gangen er :
Telysholder, 2 kubbelys, 10 telys og Potpourri.Trekning er 1.september, og lykke til alle sammen.28 kommentarer:

 1. Hei! Mitt kjerrigråd er nok noe utenom det vanlige. Nemlig sesongen der mange av oss maler med oljemaling.Erfaring og beste råd der er: Skulle du få maling på hendene/armene og ikke ha white sprite.Prøv da vaskepulver på hender/armer og du skal se malingen forsvinner.En må skrubbe. Dette er et kjerrigråd jeg har funnet ut av selv, men som virkelig fungerer. Jeg tar 3 lodd hos deg. Klem

  SvarSlett
 2. Når man brenner seg på brennesle, funker det fint med å smøre stedet med agurk. Dette testet vi ut på vitt barnebarn, og tårene tørket fort:) Jeg tar tre lodd hos deg. (koselig blogg du har forresten:)

  SvarSlett
 3. Mitt favorittråd er å skrubbe hendene med kaffegrut for mykere hender. Funker som bare det! Jeg legger meg til som følger her, koslig blogg. Dvs 2 lodd.

  SvarSlett
 4. Mitt råd mot forkjølele . Ikke bruk hostestillende , men slimløsende hostesaft.
  Hostestillende gir fare for at det går til lungene og det kan det bli bonkritt av
  Koselig blogg du har .
  Jeg tar hele pakken TRE LODD
  hA EN FIN SØNDAG

  SvarSlett
 5. Har prøvd det meste....hehe
  Men jeg ser ikke følgere hos noen av bloggerne, det er det som er litt rart....hmmmm
  Dukker vel opp igjen;)
  Mitt kjerringråd: Honnig på sår, da gror de fortere;)
  Siden jeg ikke ser følgerne dine så får jeg helle ikke lagt meg til så da blir det 2 lodd på meg;)
  Klem fra Maja

  SvarSlett
 6. Skiftet til Firefox nettleser og da dukket følgerne opp igjen!
  Så nå har jeg lagt meg til som følger hos deg;)
  Klem og takk for gode tips;)
  Klem fra Maja

  SvarSlett
 7. Hei, jeg vil gjerne dele kjærringråd med deg/dere.
  Med små barn har jeg lært med noen kjærringråd og det første er mot forstoppelse (min ene lille gutt har sliti fælt) og det som funker er Kiwi eller Biola...
  Har et kjærringråd til og det er for de som har slitte og ripete cd-plater (med små barn så har det blitt maaange av disse) Skyll CD i kaldt vann og gnikk med litt zalo... Det funker og cd`n blir som ny!!!

  Jeg tar hele pakken, 3 lodd:))

  Ha en fin dag! Hilsen Lise

  SvarSlett
 8. Her er noen tips fra meg:

  ♥ Plant tagetes i kjøkkenhagen, da holder både snegler og katter seg på avstand.
  ♥ Bruk aske til å rengjøre badekar og vaske eller til å pusse messing og kobber
  ♥ Gni med en sitronskrive hvis du vil bli kvitt blåfargen etter blåbær på tenner, tunge eller på hendene. Fargen blekes bort med det samme.
  ♥ Gamle rustflekker på lintøy lar seg fjerne ved hjelp av sitron og salt. Fukt flekken med ferskpresset sitronsaft og dryss deretter på rikelig med fint salt. La dette
  virke over natten og vask så plagget på vanlig måte.

  Jeg tar to lodd :)

  Ha en strålende uke!

  SvarSlett
 9. Hei!
  Tar gjærne to lodd hos deg!
  Koselig blogg du har;)

  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 10. hmmm... nå tenker jeg så det knaker her, men jeg tror nok jeg har noen råd anngående forskjølelse. Da drikker iallefall jeg alltid varm melk som jeg røren en tskje med honning i, dette var det min farmor alltid gav meg som liten og selv føler jeg det virkelig hjelper. Min mor pleier også alltid å si at man skal gurgle saltvann:) Tar gjerne to lodd og blir følger av den skjønne blogggen din:) klem monica

  SvarSlett
 11. Hei

  Så koselig og fin blogg.

  Mitt kjerringråd mot kramper i beina/legga - legg et såpestykke under lakenet nede i fotenden. Da forsvinner krampene...
  Min mormor og tante bedyrer at dette funker.

  Jeg tar 3 lodd ;o)

  Klem Jeanette

  SvarSlett
 12. hei , så kjekt med konkurranse og kjerringråd tips;)
  det over med såpestykke skal jeg jammen prøve,
  når jeg har gått og stått mye får jeg avogtil krampe i foten om natten;)
  ellers så vil jeg tipse om at oliven olje fjerner maling like godt som whitespirit , og da får man også myke hender i samme slengen;)
  ha en flott dag.

  SvarSlett
 13. Hei.
  Har et kjempebra kjerringråd mot vorter:
  Min datter hadde MASSE vorter på hender og føtter. La noen korn med havsalt under et plaster på en av vortene på hånden hver kveld i ca 5 dager. Vorten begynte da og bli svart, så vi torde ikke mer. Men etter hvert forsvant vorten, og til slutt forsvant ALLE de andre også, uten av vi gjorde noe mer! Gjorde det samme på bena også, og samtlige ble borte! Gjett om min datter var overlykkelig! Det enkle er ofte det beste :-)
  Flott blogg Helen.
  Et lodd til meg, takk.

  SvarSlett
 14. Heisann :) Et annet tips mot fotvorter, er bananskall. Surr det rundt vorta om natta, merker stor forskjell etter en natt, etter to netter er vortene gjerne vekk. Smertefritt og billig :) Og veldig effektivt! Har funket MYE bedre enn frysing og dyre vortemidler. Dessuten, ofte må slike midler brukes på en og en vorte med et par ukers mellomrom. Har du flere, så forsvinner alle med bananskall :) Bruk gjerne en fotfil for å fjerne døde rester om morningen, så går det fortere.

  Olivenolje i ansiktet gir ren og frisk hud. Påfør et tynt lag ved hjelp av bomull.

  Mot søvnproblemer: Deep sleep oljen som man kjøper på body shop, blandet med litt lavendelolje/babyolje el.l. funker veldig fint om du smører det på tinningene (ca øyehøyde), halsen (gropen hvor halsen "møter" kinnbeina) og håndleddene (rett over hovedpulsåra).
  En kopp kamillete er også kjempefint. Avkjølt kan kamillete også brukes som øyedråper på katter og hester mot små katarrer og betennelser. Noe kattunger ofte har (greit å skylle øynene på pusebarna innimellom, heller enn å måtte fyke til vet).

  dette blir visst ett lodd til meg :)

  SvarSlett
 15. Hei! Morsom konkurranse; jeg kommer ikke på noe annet i farta enn potetmel på såre barnerumper.. det prøvde jeg på babyen en gang da vi var borte på besøk og vi ikke hadde salve med. Fungerte kjempegodt.

  Fin blogg du har med mange morsomme samleting. Så lurt med de der reisesteinene. Det er vel en fin kilde til mimring over reiser opp igjennom årene.

  Jeg tar forresten to lodd.

  ~Camilla~
  Nordisk Landliv

  SvarSlett
 16. Hei på deg! Da blir det 3 lodd på denne frua. :) Fin premie!
  Mitt beste kjerringråd er følgene:
  Hvis du brenner deg med kokende vann så smør på tannkrem. Det lindrer og du slipper unna med blemmer! En venninne av meg lærte dette i Afrika da hun brant seg, og det virket...

  Ha en fin fin dag!
  Klem fra meg

  SvarSlett
 17. Jeg får ikke til å legge meg som følger. Prøver igjen siden.

  SvarSlett
 18. Her er et godt råd i disse infuensa tider. Jeg begynte nylig i ny jobb og fikk der et godt, gammelt kjerringråd av min gode og kloke sjef. Ta 18 hele pepperkorn hver morgen som forebygging mot forkjølelse, hoste og luftveisplager. Jeg hadde stygg hoste og var forkjølet for 3 gang på kort tid, min mann var også dårlig samtidig. I løpet av 1 døgn etter første inntak var hosten borte hos oss begge. Senere har jeg hørt fra flere at pepperkur er godt for grums i luftveiene. Min svigermor ble servert knust pepper i varm melk som liten, dette er tydeligvis kjent fra tidligere tider. Ettersom jeg ikke drikker melk og har prøvd pepperkuren med godt hell som den er, med rent vann, fortsetter jeg med det. Min gode sjef har ikke vært forkjølet i flere år etter hun begynte med kuren. Alle på kontoret tar pepper når vi er syke. Det beste er å ta det daglig som forebygging og heller øke dosen til to ganger daglig om man likevel skulle bli syk.

  Lykke til....

  Sommerhilsen fra meg.

  SvarSlett
 19. Hei. Ser de fleset av de rådene jeg har tenk å gi, er allerede....
  Så dette er vel ikke ett kjærringråd, men kommer med det likevel.

  Viss du vil ha lysere hår uten å bleke, så ha i sitron, og sett deg ut i sola.Det funker som en super bleking, er fri for kjemikalier...trygg og grei.

  Klem Ann<3

  SvarSlett
 20. Her er et lite kjærringråd fra meg:
  Hvis du har hikke så hold pusten og svelg 5 ganger. Da forsvinner hikken.
  Virker i hvertfall på meg!
  Det blir 3 lodd på meg, det! :D

  SvarSlett
 21. Morsom konkurranse! Jeg har også et tips om hvordan fjerne oljemaling fra hendene: Smør! Gni hendene inn med smør, og oljemalingen går av. Hendene føles veldig deilige etterpå.

  Et annet tips er for når du har svidd grøten og ikke får bort de siste fastbrente restene i kjelen: Hell vann + 2-3 ts bakepulver i kjelen. La det stå over natten. Neste dag løsner det så lett som bare det.

  Jeg er allerede følger, så da tar jeg 2 lodd!

  SvarSlett
 22. Morsomt med en annerledes konkurranse.
  Har et par råd mot bilsyke.
  Det sies at hvis du holder en skinnveske i fanget inn mot magen under turen blir du ikke syk.Har også hørt at man kan legge gråpapir på magen. Eller feste et skinnbelte under bilen slik at det når ned i bakken. Om det virker er jeg jammen ikke helt sikker på...
  Ha en fin dag.
  (konkurranse hos meg også hvis du har lyst til å melde deg på)

  SvarSlett
 23. Jeg ser du har fått mange fine tips!
  Mitt er av praktisk karakter :
  sliter du med flekker som ikke går bort i vask? Ikke kast/avskriv plagget før du har forsøkt følgende : dynk flekken i Domestos Fresh (sånn flott do-vaske-middel) og la det virke en liten stund. Gni og skyll. Gjenta dersom nødvendig. Vær oppmerksom på at Domestos'en kan bleke plagget, siden det er blekemiddel i produktet. Dog har jeg brukt dette "ørten" ganger på snuppa sine plagg - uten at noe har blitt bleket. Fikk tilogmed fjernet blåbær fra en splitter ny bomullstunika, DA ble jeg lykkelig!!! Lykke til!

  Jeg tar gjerne forresten 3 lodd, jeg!
  :o)

  SvarSlett
 24. Aloe vera planten er god å ha - brekk av stilken og bruk safta der du har brent deg...

  SvarSlett
 25. Ved bilsyke, sett en plasterlapp ov navlen...Da forsvinner kvalmen

  SvarSlett
 26. Jeg har to kjerringråd, basert på at jeg selv er nærmest kronisk plaget av begge deler.

  Kjerringråd mot urinveisinfeksjon:
  Drikk mye vann, drikk minst et glass tranebærjuice (eller ta tre-fire tranebærkapsler dersom du ikke får tak i tranebærjuice), appelsinjuice fungerer også bra for mange. I tillegg er det smart å ta et daglig tilskudd av c-vitaminer om man er mye plaget. Dersom ingenting annet hjelper, er det verdt å forsøke akupunktur.

  Kjerringråd mot muskelsmerter (for min del i nakke/skuldre/hode):
  Drikk ingefærte!

  Håper noen andre også kan finne nytte i disse rådene. :)
  2 lodd til meg.

  SvarSlett
 27. Kjærringråd?? Hmm dette er jeg ikke så god på altså men... Hvis du har krampe"muskelkrampe" såta en tskje natron og rør ut i et glass vann og drikk. Da forsvinner visst krampene ;)

  SvarSlett
 28. Dette var en morsom kunkuranse..Mitt kjærringråd er: Hvis du har halsbrann skal du spise 5-7 mandler...dette hjelper...
  2 lodd til meg!!
  Klæm Linda

  SvarSlett