onsdag 5. august 2009

Økologisk løk

Her i huset spiser og drikker vi mer og mer av økologiske matvarer.
Senest i dag hadde vi økologsik løk, hvetefri pasta og økologisk blåbærjuice.


Dette er økologisk mat
Økologisk mat kommer fra moderne produksjonsbedrifter, både landbruk og fiskeri, som produserer utifra et helhetsperspektiv om å trygge jordas sunnhet ved å fremme balanse, mangfold og artsrikdom i naturen.

Dyr i økologisk produksjon får utfolde seg i samsvar med deres natur og egenart. De får mulighet til å oppholde seg utendørs og de får fór som er økologisk.
I økologisk planteproduksjon tilføres næringsstoffene gjennom organisk gjødsel enten i form av husdyrgjødsel eller gjennom grønngjødsel og kompost. Kløver er en viktig del av planteproduksjonen i økologisk landbruk.

Økologisk mat produseres kun med naturlige tilsetningsstoffer og der hvor flere ingredienser inngår i et produkt, skal alle være økolologiske. Holder du deg til økologisk mat vet du hva du spiser.
Er noen av dere opptatt av økologisk mat?

1 kommentar:

  1. Høres flott ut med økologisk mat, men jeg bryr meg ikke så mye om hva jeg trøkker i meg;)
    Burde kanskje gjort det....hmmmm
    Maja

    SvarSlett