lørdag 6. mars 2010

Fellesdugnad for noen få i Sunde IL

Mye snø, få spillere – men en flott lørdag i solskinn.

A-lags og juniorspillerne til Sunde IL gidder ikke å gå på trening på grusen.
Derfor var forhåpningene store da vi i dag skulle gjøre kunstgresset klar for trening og kamp – i dag ville de sikkert møte opp i hopetall. Det er vel ca 30 spillere på de 2 lagene og vi kunne ha fått flotte treningsforhold fra mandagen av. Av de 30 var det imidlertid 24 som glimret med sitt fravær og det blir fortsatt trening på grusen. Men det vel Ok at andre gjør jobben – noen kaller det dårlig attityd – attitude på engelsk og holdning på norsk.

Ivrige snømåkere

Et hus som er 20 meter høyt

De som stilte opp – og som hadde det veldig gøy – forsøkte å gjøre den lille banen klar. Med en snødybde på ca 30 cm måtte vi ta vekk ca 300m2 med snø/is. Skulle vi ha tatt vekk snø/is på hovedbanen – som er beregnet på bl.a Alag og junior måtte vi ha tatt vekk ca 1200m2. For dem som ikke er så gode i kubikkregning kan vi lage en sammenligning. Tenk deg et hus med en grunnflate på 60m2. Hovedbanen har da snø tilsvarende et slikt hus med en høyde på 20 meter. Miniputtbanen ville bare være 5 meter høyt – dvs tilsvarende et hus på 2 etasjer.
Allergi

Alle som har selvdefinert allergi mot snø og mot å ta i et tak for seg selv og andre – kan derfor rolig sitte hjemme noen uker til. Vi andre får synes synd på de som har allergi – det er nok ikke så godt.Glede

Å kunne se umiddelbart resultat av det du gjør gir en spesiell glede. Slik var det i dag. Det gikk ikke mange minutter før en ropte ut: ”Hallo alle sammen – her ser jeg grønt kunstgress!” For mange var det første gang siden midten av desember at de hadde sett noe slikt – og de 12 cm2 med grønnfarge ble studert med glede. Siden ble det flere grønne flekker og snøhaugene rundt banen vokste. Kaffe og brus gled ned på høykant – og vi kunne knapt forstå at noen hadde vært på Sundefesten kvelden før. Å få vannblemmer i hendene etter å ha gjort et godt stykke arbeid er bare godt. Det er mulig at noen Playstation fingre kunne hatt godt av å kjenne på en snøskuffe?
Snømannen Kalle

Et lyst hode fikk ideen om å rulle snøen vekk – som du ser av bildet ble det laget mange flotte snømenn – og de voksne var like ivrige som de minste minpiuttene. Tenk deg en snømann bestående av 3 snøballer og hver snøball er 1 meter bred, 1 meter lang og 1 meter høy – da måtte vi ha laget 100 snømenn for å få vekk snøen på hele banen. Vigelandsparken i Oslo ville ha blitt en smågutt i forhold. 26 av snømennene kunne også ha fått navnet til de på a og jr laget som ikke var der. Det ville ha vært et fantastisk syn. Runde og gode og så står de helt stille og smelter bort!

Redskap

Det gikk hardt ut over redskapen. Det er nok å se på bildet av Kjell Harry sin flotte spade – dvs den var flott før snøryddingen begynte, men gikk hjem med knekt nakke. Kanskje det er stygt å mistenke de som ikke møtte for giddelausa – kanskje var de redde for at redskapen ikke skulle strekke til – dessuten var det kaldt i snøen.Så synd!

Det er bare så synd at Alaget og juniorlaget ikke har treningstider på miniputtbanen - den er i utgangspunktet forbeholdt de under 12 år og de over 40 år.Takk

En stor takk til alle dem som brukte deler av lørdagen til å gjøre banen klar til miniputtene på Sunde. Det er tross alt de som har framtiden foran seg og kanskje går det 30 år til neste gang vi opplever en slik snørik vinter – og da er miniputtene blitt Old-boys og –girlsspillere

Hilsen Helen og Ola.

3 kommentarer:

 1. For en jobb dere har lagt ned .. kjempeflinke er dere - små og store :o)

  Ha ei fortsatt fin helg Helen - klemmer!

  SvarSlett
 2. Flinke dere er, alle som møtte opp.
  Ha en nydelig dag. Klem :O)

  SvarSlett
 3. Hei Helen! For en jobb! Flinke, flinke mennesker! ;-) Stikker innom for å ønske deg en strålende søndag! Her skinner solen i dobbel forstand! Er veldig glad for at boklanseringen ble en god og morsom dag! Varm klem til deg som alltid legger igjen så fantastisk gode ord hos meg!! :-)

  SvarSlett