tirsdag 9. mars 2010

Treningskamp i Ryfylkehallen - MIL jr – Sunde jr Ca 10 – 1

Ingen trengte å ha med bil på denne turen...det vil si at trener og lagleder måtte det!
Vi hadde med oss masse utstyr, Joachim J, Renate på snart 11 år og Werner som ikke hadde hilst på alle spillerene enda og var meget usikker på om han klarte å gå opp bakken fra kaien.Endelig noen som har lært at det er viktig å spise før en kamp!Mon tro om han i midten har vært på treningsleir i La Manga?


Vi ankom Ryfylkehallen med meget godt humør, svingte oss inn i garderoben og begynte å skifte tøy. Men det var jo betenkelig at ingen fra MIL var der og tok i mot oss.
Lagleder ringte treneren til MIL som sa at han ventet på oss...hvor er dere? Vi er jo her sa Lagleder... nei, kan ikke se dere sa han. Fant fort ut at vi var i feil garderobe så det var på med tøyet igjen og labbe i 5 minutter i bitende kulde.
For så å gå ned igjenn samme vei for å spille kampen... ikke lett å være byassaer på lannet gitt!Gøy på landet?

Hvorfor er det alltid på sånne småsteder de har flotte anlegg – spurte spillerne i kor – da vi ankom . Spillerne var imponert over den flotte hallen de fikk oppleve. De tenkte nok på Grusen og traurige treningsforhold vinteren 2010.

Heldigvis var det bare plass til 9 spillere på hvert lag. På grunn av skader, forfall og noen som ikke møtte opp – var det bare 9 spillere som tok turen over fjorden.

Glemte hanskene hjemme?

Når du skal spille 3x 25 minutter – trenger ethvert lag innbyttere. Trener Ola ordnet det på en elegant måte – han plasserte seg selv som målvakt. Ordningen ble godkjent av MIL med et smil – de øynet nok mange mål. I garderoben tredde Ola på seg keeperdrakt og bukse som hadde krympet i skapet og virket faktisk en smule nervøs – selv om han prøvde å overbevise alle om at det ikke er så mange målmenn som er like god med bena og begge bena som han. Lagleder Helen hadde pakket reisebagen ved avreise Kvernevik. Kjempeklar for oppvarming leter keeperen etter hanskene – og da plutselig husker laglederen at hun hadde lagt dem til tørking etter mandagens trening – og at de fortsatt lå til tørking foran ovnen i stuen. Med pågangsmot som en toppkeeper kontakter Ola MIL for å låne hansker. Han fikk dette svaret: ”I stedet for hansker kan du få låne en hel målmann med hansker av oss!” Skuffelsen lyste i øynene, men det var greit for han og han trakk på seg ytterjakken. Det store spørsmålet er om Helen virkelig glemte hanskene eller om hun gjorde det med vilje? De som svarer rett på dette spørsmålet er med i trekningen av en marsipangris til jul.


Kanonmål

Vi startet kampen med et kanon mål av Joakim A og alt så lovende ut. Men etter en liten stund gikk det brutalt opp for oss alle at det ikke er så dumt å trene. MIL har hatt perfekte treningsforhold i vinter og det tok ikke lang tid før målene rant inn. Vi får bare være lykkelige for at det ikke var en håndballhall, men en fotballhall. I en fotballhall går nemlig ikke måltavlen lenger enn til 9 – i håndball går den til 99. På 9-1 til MIL stod måltavlen og blinket og pep – men vi vet at de minst fikk ett mål til etter at vi sprengte tavlen – så vi antar at vi tapte 10-1.

Bra Joakim, Joakim, Joachim

Den innlånte målmannen hette av alle ting Joakim. For første gang i Rogaland fotballkrets sin historie hette derfor 33,33% av spillerne på samme laget Joakim med eller uten c. Men det hørtes unektelig merkelig ut når Ola ropte: Bra Joakim, Joakim, Joachim når de tre navnebrødrene hadde vært involvert i godt samspill samtidig. En stor takk til MIL Joakim som reddet oss fra et grusomt nederlag og som vel reddet helsen til vår trener. Selv om han hadde hatt hansker – er det trolig at han hadde sluppet inn minst 70 mål og vært sykemeldt i 2 uker (på grunn av nederlaget kan dokker veda)Se bak resultatet

Alle gode trenere har den evnen at de klarer å se ”bak resultatet” når det har gått på et skikkelig tap. Så også med Sunde sin trener. Positivt: meget god stemning i laget, god snakking, støttepasninger og ikke minst kjempeinnsats av alle sammen. Det er en hel måned til seriestart og de fleste personlige feil kan være luket bort på 4 uker. Vi kunne nevnt alle spillerne, men vil i dag trekke fram sidebackene. På høyresiden spilte den nyutnevnte kaptein Thomas S. Han går foran med en oppofrende spillestil og ikke minst veiledning og positive meldinger kampen gjennom. Godt eksempel på hvordan en kaptein skal opptre. På motsattt side spilte kommende konfirmant Joachim J og ingen skulle tro at han ikke for lengst var konfirmert. Med gå på humør, en utmerket venstrefot og ikke minst ro i trengte situasjoner er han en venstrekant som dette laget virkelig trenger.Nå gjenstår det bare en trening og kamp mot gamle gutta fra Sandnes Ulf (3) på søndag. Vi takker for laget så langt – det er kjekt å være sammen med dere.
Vi hadde en flott tur og for oss alle var det gøy på landet.
Hilsen Helen og ein nesten keeper...

3 kommentarer:

 1. Så morro da :)
  Virker som at dere kosa dere masse :)
  Tenker det var litt kjipt å gå i feil garderobe, for så å frem å tilbake.. hihi
  Men man har sikkert godt av det også ;)

  Hmm...
  Jeg tror du virkelig glemte hanskene hjemme, men at du husket på at du hadde glemt de når dere hadde begynt å kjøre, og da lot du bare være å gi beskjed om det ;) hihi

  Ha en nydelig onsdag :)
  Klem Tina

  SvarSlett
 2. Koselig at du stikker innom og passer på en aldrende ungdom, det kunne jo være noe å hente eller gå glipp av.

  Når tiden til en pust i bakken kommer, er jo bloggen min den absolutt rette plassen, enig? :)

  SvarSlett
 3. Heisann!
  Eg har ein award til deg hos meg. Med den ønsker eg deg ein flotte vår.

  Smil fra L

  SvarSlett