torsdag 28. februar 2013

Storseier!


Hana fjedle, 27.2.2013
Kviaserien, runde 3
Hana – Sunde 2 – 5,

En fartsfylt, spennende, målrik og til dels dramatisk kamp endte med 5-2 seier til guttene fra Kvernevik.
Det var en merkelig følelse å komme fra kysten og så skulle spille fotball i høyden. Banen var omkranset av snøfenner, men for øvrig var det vindstille på en ellers vanlig forblåst plass.

Sunde startet meget bra og presset 4. divisjonslaget Hana bakover på banen. Etter knappe 10 minutter tok vi ledelsen. En nydelig krossball til den lynraske backen Geggi som dro seg elegant forbi en motspiller og skjøt ballen knallhardt i mål. Trener Dag hadde akkurat klagd på at ballen var ”steinhard” og ville ha den byttet ut. Heldigvis skjedde ikke det.


Sunde slapp Hana inn i kampen og de utlignet midtvegs i 1. omgang for så å få mål 18 sekunder før pause.  Første omgang var preget av mange tøffe dueller og frispark – begge veger. Eirik K var involvert i mange av disse duellene og han terget nok på seg noen av Hana spillerne.
Hana måtte inn i garderoben å varme seg i pausen. Sundetrenerne brukte pausen til å gi meget klar og høylydt beskjed om hva som hadde gått galt mot slutten og hva som måtte forbedres i 2. omgang.

Dommeren hadde ikke mer enn blåst 2. omgang i gang før ei tett skodde seg inn over banen.  En av Hana spillerne trodde nok at skodda var tykkere enn den var. Han sparket etter (om han traff kunne vi ikke se fra sidelinjen) Erik K og håpet at dommeren ikke så det. Men der tok han feil – dommeren så det og vi andre så det røde kortet som ble holdt i været og syndebukken som tuslet i hjemmegarderoben. At dommeren ikke så klyping i brystvorter – har vi full forståelse for – men det gjør like vondt for det.

Endelig fikk Dag byttet ball – vi hadde med oss en oransje ball – som var lettere å få øye på i skoddehavet. Og med vår egen ball så løsnet det virkelig.
Jørn fikk ballen på 23 meter og dro seg inn til 7 meter og da hadde ikke Hana noe annet å gjøre enn å felle han. Straffe som Erik K satte kontant i mål. 2-2.

Sjelden har vi sett Trond så glad på banen. Med en pasning på ca 57 meter fikk han nemlig målgivende pasning. Tore mottok ballen og skar inn i 16 meteren og skjøt med sin venstre fot ballen nydelig i mål. 3-2.

Vi hadde nå en periode der vi kom til mange sjanser etter flotte innlegg fra Jaran, Vetle og Dag Eirik og det var bare millimetre fra at Simen hadde scoret.
På Lokalfotballen Rogaland var det flere som hadde live update fra kampen. Vi siterer fra en som støttet Hana: ” Bommet fra 2 meter kjempesjanse” – han kunne ha tilføyd: ”Kanonredning av Kristian i Sunde sitt mål”. For en redning ! - og nok en meget god kamp av Kristian.
Rune kom inn i 2. omgang og stoppet det som var av farligheter – det er en gutt som aldri gir opp. Her må vi bemerke at det var så vidt han kom seg på kamp. Bilen hans stod nemlig med radioen på i 6 minutter utenfor klubbhuset og dermed var batteriet tomt. 3 sterke karer skubbet og skubbet bilen for å få fart på motoren. De neste som skal skubbe Rune sin bil bør sjekke at han har tatt av håndbrekket og satt på tenningen – hvis ikke er det nokså vanskelig å få start på en bil. Rune reiste fra Fjedle med 1 fotballsko – så om noen våkner opp med en ekstra adidas sko i morgen – er sannsynligheten stor for at det er Rune sin. Uten batteri og sko kommer selv ikke Rune langt.

Med en spiller mer på banen tok Sunde fullstendig kommando mot slutten av kampen. Midtstopper Andrew hadde en lang tur i full fart opp på Hana sin venstre side – en silkepasning ble lagt inn foran mål – men ingen Sundespillere fikk foten på ballen. Med den farten Andrew hadde skal vi være glade for at det er høye og solide gjerder rundt banen på Fjedle – hvis ikke – hadde Gandsfjorden vært neste stopp …

Theo – var ikke han med? Nettopp hjemkommet fra Afrika – sørget han for at Hana fikk litt av hvert å tenke på. Først headet han ballen i mål og like etterpå lobbet han ballen i mål til 5-2.


Tusen takk for en flott kamp med stor innsats!
Sunde stilte med følgende 13 manns tropp: Kristian Stokdal, Andrew Duthie, Rune Våge, Theo Ragnvaldjord, Tore Ask, Simen Soma Hjelle, Jørn Hornseth, Jaran Helmichsen, Dag Eirik Einarsen, Geir Erik Veland, Eirik Kalheim, Trond Kvam og Vetle Grimstvedt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar