onsdag 1. mai 2013

0-0 i Kvernevik


Menn 7. divisjon avd 02 2013
Kvernevik kunstgress 30. april 2013
Sunde 2 – Tasta 2 0-0
Troppen: Andreas O Strømme, Jan Kåre Pedersen, Kjartan O Hauge, Espen Moe, Thomas Sunde, Hassan, Daniel Escobar, Stig Thorsen, Joachim Jørgensen, Joakim Aspelund, Thomas Ekeland, Are Vigre, Marius Vier, Morten Skogland og Espen Lunde.

Før denne kampen hadde ikke Sunde 2 spilt en kamp på mer enn 1,5 år – selv ikke en treningskamp i vinter/vår.

Derfor står det stor respekt både av dagens kamp og dagens resultat. En meget godt gjennomført kamp av alle mann.

Kjell Jonevret og Viking klager på at de må spille i regn og foran et lite publikum. Hadde Jonvret trent Sunde 2 hadde han i kveld fått både sol og mye publikum. Til sammen var det over 35 tilskuere som hadde tatt turen i det nydelige solskinnet.  35 tilskuere i Kvernevik på en 2’er kamp i 7 divisjon tilsvarer – i følge eksperter – 14 700 på Viking Stadion.

Oppmøtet før var 3 kvarter før kampen, men allerede 1 time før begynte garderoben å fylles opp av forventningsfulle og spente gutter. Radarparet Espen og Joakim var de aller første på plass. På 2’er laget har treneren/laglederen delt ut papirlapp til alle med kamper og treningstider – han er ikke på Facebook og bruker derfor den gamle gode metoden for beskjedgivning. Are og Jan Kåre hadde ikke fått lapp – så de møtte presis 30 minutter før – det var det vi pleide å gjøre sist vi hadde 2’er lag.

Så en halvtime før kamp manglet vi bare 2 ting. Espen L hadde sendt melding og sagt at han ble for sen. Verre var det imidlertid at keeperhanskene lå i bilen til moren til Trond – og den bilen var på veg til sentrum ett eller annet sted. Kjartan raste hjem og fant et par hansker – de var imidlertid stive og tørre som en gammel einerkvist. Da Andreas tok vann på dem og spyttet litt på dem – var det som å vaske dem i grønnsåpe. Heldigvis var Rune Erga på banen og han føk hjem og hentet et par skikkelige hansker. Vi takker så mye!

Vi startet kampen med 3 A spillere – Stig, Joachim og Kjartan – resten var fra egen stall.
Det er mange måter å måle kondisjon – men uansett måleenhet – er det nok en realitet at hver og en av de tre A-gutta har like mye kondisjon som de 8 B-gutta til sammen.  Thomas E har etterlyst mer kondisjonstrening i hele vinter – og han har nok rett i at vi kanskje skulle gjort mer av det.Entusiasme og innsatsvilje veier heldigvis opp for noe manglende kondisjon. Venstre back Thomas S er et godt eksempel på det. Allerede etter 10 minutter hadde han fått ”innbytterpuls” i annen potens – og det er ikke godt. For en innsats både med bein og litt senere med kjeften. Ettersom kreftene rant ut kompenserte han med høylydt roping – offside, frispark osv. Heldigvis lyttet både dommer og medspillere til Thomas – tror sannelig at noen av Tastaspillerne også gjorde som han sa.

Espen M har alltid vært en god midtstopper og det er betryggende at 1,5 år uten kamptrening ikke har satt han for langt tilbake. Etter litt oppstartsrusk var han trygg og sikker og headingene satt som de skulle. Med litt mer hurtighetstrening blir ikke han god å stoppe.

Kampens store spiller var mannen med hanskene. Andreas gjorde en strålende kamp – og det er herlig å høre en keeper som snakker høyt og tydelig – dessuten er han en utmerket sweeper. Publikum hadde hjertet i halsen flere ganger – men utrusningene lyktes hver gang. At han gikk småskadet av banen hører bare med til saken – det viktigste er at han er klar til kamp mot Paradis på tirsdag.


Nå skal det sies at Andreas fikk god hjelp av Kjartan – som spilte midtstopper. Det var kun noen dårlige pasninger som trakk ned -  resten viste han klasse og ryddet opp i stor stil. Juryen var aldri i tvil om at Kjartan var Man of the Match 2.


Vår tidligere målmann Jan Kåre har forlatt buret og beveget seg ut på høyrebacken. Jan Kåre hadde kveldens tackling. En Tastaspiller var langt inni 16 metersområdet og med kurs for mål og scoring – da kommer JK bakfra og tackler som om det gjaldt vinn eller forsvinn i Cl sin semifinale. Heldigvis traff han ballen først og mannen etterpå – sånne tacklinger liker vi – men helst litt utenfor 16 meteren. Nå har vi vært så få på trening at de fleste internkampene har foregått innefor 16 meteren så det kan vel forklare handlingen. 

Stig og Joachim J forsøkte å få ro på midtbanen og få oss til å holde på ballen. Det må bare innrømmes at Stig og Joachim ikke ble brukt nok. Selv om det bør være enklere å slå en 10 meters pasning enn enn 37 meters løpeball – var det det siste som var mest populært blant B gutta. Bare spør Joakim A og Thomas E som måtte løpe etter alle de lange sparkene.

 
Når det gjelder A gutta på midtbanen – gjengir vi bare et spørsmål fra sidelinjen: ”Hvordan hadde det gått uten Stig?” – vi kunne like godt ha lagt til – ”og uten Joachim?”

Daniel debuterte for Sunde og for en åpning – etter 10 minutter driblet han seg forbi hele Tastaforsvaret på en lekende og dansende måte – dessverre ble det en misforståelse i det han skulle sette ballen i mål. Dessverre ble Daniel skadet og måtte forlate banen og bli nediset av Helen. A-lags trener Morten entret banen og gikk inn i kampen med en typisk Karmøyinnstilling – her skulle ingen få fred. Som den gode treneren han er så vet han hvordan det skal gjøres, men det er ikke alltid han får det til. Det var noen pasninger som ikke akkurat gikk til en med gul drakt. Vi håper at Morten både får anledning til å være med som spiller og som coach i fremtidige kamper – det vil være med å heve laget.


Thomas E begynte som spiss og avsluttet på midtbanen. Han kom til mange målsjanser og kunne ha avgjort kampen da han fintet bort midtstopperen til Tasta – og skjøt knallhardt fra 8,5 meter. Tastakeeperen kommer neppe til å gjøre en slik redning  på mange år.


Joakim A spilte på topp med Thomas E og Tastaspillerne fikk virkelig kjørt seg mot hans fart og styrke. Ikke rart at Joakim er ønsket med på A treningene. Hadde Joakim vært like treffsikker som på sist trening, hadde ikke kampen endt 0-0. Det oppstod en diskusjon om kapteinsvervet før kampen. Treneren har valgt Joakim på grunn av hans dyktighet, treningsvilje og innsats. Den ene midtstopperen (ikke Kjartan)mente imidlertid at Joakim var kaptein fordi han var den eneste med så tynn overarm at det var plass til det trange kapteinsbindet. Diskusjonen er slutt og det skyldes ikke overarmsstørrelsen.


Espen L spilte annen omgang på midtbanen og som de andre A spillerne gjorde han en meget god jobb – ja vi kan vel si at han dominerte midtbanen i 2. omgang.
Marius (eller Steffen! Vi er fremdeles usikkre på hvem av dem som er på treninger og kamp. Nå har endelig mammen testet dem - og dommen ble som vi sa for mange år siden - tvillingene er enegget)kom inn på backen i 2. omgang – først venstre og så høyre. Vi snakket med treneren like etter kampen og han trakk fram Marius som en som overrasket meget positivt. Treneren var noe skeptisk til Marius sitt treningsgrunnlag, men det til tross er det veldig mye fotball i den gutten.
Mange lag har sin supersub – Sunde 2 har Are. Til tross for noe spinkelt fotballtreningsgrunnlag gjorde han livet surt for Tastaforsvaret. Både med hodet og foten holdt han på å avgjøre kampen. Det er nok mang en forsvarer som skal få føle at Are også trener kickboksing.

Vi takker Tastaspillere og ledere for en kjekk kamp – bare utrolig at den endte 0-0.
- Ola og Helen -
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar