lørdag 23. mars 2013

Seier!!!


Randaberg Arena
Lørdag 23. mars 2013
Vennskapskamp
Sunde IL – Tonstad IL 3-1 (2-1)

”Hvorfor spiller vi kamper så tidlig om morningen?” spurte Theo? Vel, vel – kampen startet kl 1245 – og for andre er det midt på dagen.

”Kan du henta meg på Mekjarvik kl 1200?” – klart vi kunne hente Andrew. ”Tror du Ola kan handla for meg – kampen er jo ikke slutt før nesten 3?”. Man trenger ikke stor fantasi for å gjette hva Ola måtte handle før kl 3 – det er varer som ikke selges over disk på Kvitsøy.

”Har me trener i dag?” – var det flere som lurte på. ”Kanskje – men eg er jo her” – svarte Helen. ”Ja heldigvis er du jo alltid her – fikk hun som trøstens ord”

Gamle gode Joachim K Aspelund (nysignering fra POL) og selvskreven kaptein på B-laget – var tatt ut i A-lagstroppen. Helen fikk følgende søte melding fra han: ”Jeg må være barnevakt for lillesøster – og kan ikke komme på lørdag!” Håper lillesøster blir minst like god som Joa og at hun begynner på Sunde.

”Eg har fått motorstopp og står på Biltema” – ringte trener Dag og sa rett før kampen. Helen snudde seg rundt og spurte Jørn om han kunne ringe pappa Hornseth og spørre om han kunne lede laget og det kunne han . De fleste på laget har hatt pappa Hornseth som trener en eller annen gang i karrieren – så det vakte glede i gruppen.

”Eg er i Kvernavik – er det ikkje kamp?” – ringte Rune og spurte om ca 20 minutter før kampstart. Han nådde kampen – så vidt.
 

Kl 1102 fikk Helen melding fra Tore. ”Har fått en liten strekk –og kan ikke spille” – skrev han. Han sa ingenting om hvor den lille strekken var eller hvordan han hadde fått den – men Helen strøk han fra listen over aktuelle spillere. Tore overvar kampen – så strekken e sikkert ikke så alvorlig.

”Jeg skal gå med posten – når kanskje 2. omgang – sa Simen – mange dager før kampen. I Helen ble sine papirer han registrert som en halv spiller. Heldigvis var det lite post i dag og Simen Postmann nådde 2. omgang med glans.

”Jeg trodde Sirdal bare hadde skiløpere” – sa Kissa da lagene gikk på banen.
 
Så kunne endelig kampen begynne og dagens gode dommer Harald Ulseth kunne blåse kampen i gang.

De første 15 minuttene bølget spillet fram og tilbake og de 18 tilskuerne (da har vi regnet med Oscar - Thomas Holmen sin nyfødte baby som sov) – hadde fått påskeroen over seg.

Men påskeroen tok fort lutt. Etter 15 min fikk Tonstad frispark fra venstre – ballen gikk forbi alle i Sunde og en kjapping fra Tonstad dukket opp og headet ballen i mål. Ikke ufortjent.

Keeper Kissa er skadet og hans erstatter var Andreas Osmundsen Strømme. Han hadde ingen sjangs på målet og han spilte en utmerket kamp. Andreas har akkurat signert for Sunde og han kommer fra POL.

NRK sin Arne Scheie har mange ganger sagt at det ofte skjer noe etter at ett lag har får mål. Han har ikke sett og vil vel aldri få se Sunde, men det skjedde noe – med en gang. Stadion uret viste 16 minutter da Eirik J skjøt ballen i mål og 1-1. Flott oppspill fra Thomas og Theo som stresset keeper.

”De er effektive” – ropte en av TIL sine ledere – da Sunde gikk opp til 2-1 etter 27 minutter. Morten lobbet ballen elegant over keeper.

Referatet ble skrevet på en Rikstotobong – og det var derfor ikke plass til alle hendelsene. Mellom løp 1 og 2 – står det imidlertid tydelig – ”Nå spiller Sunde godt og de har mange gode sjanser”.

Etter 37 minutter måtte Andreas ut for å redde et farlig angrep – han felte spissen til TIL, men heldigvis var det 24 cm utenfor 16 meter streken. Frisparket resulterte i ingenting.

Andreas skapte ro med sitt gode spill og han sørget fot at forsvarsfireren med Thomas, Espen, Andrew og Joachim fikk rom og tid til å sette spillet i gang bakfra.

Når det gjaldt midtbanen ropte Hans Jacob en del ganger. ”Spel ballen”. Og det ble bedre – både Stig og Jørn tacklet så det sang – og de ga ballen til spillere i bedre posisjon.

Rune kom inn i 2. omgang og spilte som vanlig med entusiasme og kraft. Simen Postmann kom også inn i 2. omgang og gjorde livet surt for TIL spillerne.  Selv om Tonstad skiftet en del spillere – så var de om var på banen slitne. Geggi triblet og sprang som en ”galning” på venstrsiden og hadde gjort forsvaret møre.

I det 62. minuttet foretok Sunde et meget hyggelig bytte. Thomas Ekeland entret banen. Han er opprinnelig Sundegutt og har nettopp signert for gamleklubben.   Etter 13 minutter på banen lagde han 3-1 målet på et fint skudd fra høyresiden. Vi er glade for at han ikke lenger spiller for Sportsklubben Siddis, men at han spiller for oss.

Det var en hard kamp og vi gikk tom for innbyttere. Da tok Helen en sjefsavgjørelse: ”Kle på deg og kom deg på banen – sa hun til en av de 18 tilskuerne.  Som den høflige og lydige gutten han er(Han hører alltid på Helen) – så sprang M. Eling i garderoben og byttet til gult. At det var noen styrke for laget – kan vi nok ikke si – selv om det snart er påske. En liten hodeskade, skudd fra 48 meter og hands (det ble straffe) – var vel det han bidro med. Sindre fra Vidar hadde vel en korrekt konklusjon: ”Han (M. Eling) skal slite med å få plass på Vidar sitt B-lag.

Vi vant 3-1, men vi må være så ærlige å si at til hadde nok sjanser til at de kunne ha vunnet kampen. De hadde straffe og de hadde ett skudd som gikk langs vår mållinje. Det var et godt lag med mange unge, tekniske og raske spillere.
God påske til Tonstad og Kvernevik!

1 kommentar:

 1. Title:
  The Best High Returns on Best Investment
  Content:
  Welcome to Make Money Online with best investment in Hedge fund day trading with high returns on Daily Interest the world best revenue sharing program in which High withdraw is only $5 which is on daily basis.
  For More Details click the link below:
  Yield Investment Program, Best Hyip, Best Investment, Hyip Monitor, Forex Fund, Daily Profit, Monthly Interest, Monthly Profit, Earn Money Online, Money Maker Group, Dream Team Money and like this much more and you can withdraw the amount throw referral commission, eCurrency Invest, LibertyReserve, Alert Pay and SolidTrustPay as well. Get 200% profit within 150 days and the minimum
  Web Link:
  http://www.whatacash.com

  Display Name: whatacash

  SvarSlett