fredag 17. mai 2013

Dagen før dagen på Kvernevik stadion


Sunde II mot Finnøy 2-7 (2-4)
Torsdag 16. mai 2013 på Kvernevik kunstgress.

Resultatet kan leses som at Finnøy var minst 3 ganger bedre enn oss. I korte perioder var de nok det. Vi har imidlertid lyst å trekke fram det som skjedde etter at Finnøy hadde tatt ledelsen 3-0. Alli og Geggi kom på banen. Hva gjorde så de to unge herrrene? Selv om ingen av dem er store muskelbunter på 93 kilo – så gikk de inn i enhver duell. Statistikk fra Nederland viser at du i gjennomsnitt vinner annenhver duell. Geggi og Alli vant 2 av 3 dueller.
Og plutselig – men selvsagt ikke overraskende – kom det 2 raske Sunde mål.
Først skjøt captain J. K. Aspelund ballen knallhardt i mål fra 18 meter. Keeper var sjanseløs. 3 minutter senere var det klabb og babb foran Finnøymålet. Og plutselig smalt det fra høyreback Åge Hanstvedt. Keeper hørte nok bare det kraftige suset fra kveldens kampball. Åges familie jublet hemningsløst på sidelinjen.  Åge spiller til vanlig på Gutter 39 og var et viktig bidrag i denne kampen også.


2-3 og ny spenning i kampen. Sunde fortsatte å presse og skape sjanser – men kampballen ville ikke i Finnøymålet.

Og før noen forstod noe som helst hadde Finnøy kontret inn 4-2 ledelsen.
I kveld stilte vi med et rent II’er lag. 5 av spillerne hadde ikke spilt en fotballkamp på mer enn 18 måneder – og ingen skal forvente at toppformen er inne i midten av vakre mai.

Allerede etter 18 minutter ropte Steffen med den lille kraften han hadde igjen: ”Eg må skifta!” Er du skada svarte trener Ola? Nei, jo på en måte svarte Steffen. At man ikke har pust og krefter igjen blir ikke kategorisert som skade i følge FIFA sine retningslinjer, og trener ventet derfor litt med skiftet. Etter noen minutter var det imidlertid så tydelig for alle at han trengte en pause – og det fikk han selvsagt. Steffen er en hardhaus og det er nok ikke så mange uker til før han holder nesten en hel kamp.

Når du spiller på et lag der ikke spillerne er kjøpt inn for å bekle spesielle roller, kan det hende at man må spille på en uvant plass. Stian Sveinall hadde nok ikke så mye erfaring som høyreback – men er du en god fotballspiller mestrer du det meste i 7. divisjon. Og det gjorde Stian!


Torsdag 23. mai spiller vi mot Randaberg 3. I denne kampen skal vi snu på flisa. Alle skal få spille der de ønsker og der de mener de er best. Det handler om å utnytte den kompetansen du besitter.  Ola sier som Drillo – det er ikke 442 eller 4312 som er viktigst – det er hvordan man spiller i praksis som er viktig. Sunde II er et offensivt lag – og vi tipper Randaberg 3 blir overrasket når de møter følgende oppstilling: 3 – 2 – 5. Men uansett oppstilling så handler det om kun en ting: lage flere mål enn du slipper inn. Og det er hele laget sitt ansvar.
Det som var av knuffing og småkrangling på banen ble fort glemt etter kampen. Monica serverte nemlig pølser til liten og stor, trener og spiller etter kampen. 55 pølser gled ned i magene – her skal sies at ballguttene tok sin del av serveringen. Vi hadde nemlig bare en kampball og var avhengig av kjappe ballgutter for at 16. mai feiringen ikke skulle komme for sent i gang.

Husk alle sammen at det er trening søndag kl 1330 med frammøte kl 1315. Fokus på denne treningen vil være: knallhardt duellspill, pasningssikkerhet og kondisjon. Og husk en ting kjære gutter: ”Det er bare feminine primadonnaer som stiller på trening uten leggbeskyttere – og det er ingen av dere”. Ha utstyret på plass slik at vi kan gå skikkelig i – og husk at blir man skadet uten leggis – så blir forsikringen avkortet!


Sees på søndag kl 1315 – da starter vi oppkjøringen til kamp 4 i årets serie.
God 17. mai til alle i Kvernevik og på Finnøy!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar